Держгеокадастр відновлює реєстрацію земель за принципом екстериторіальності

05 Липня 2020, 18:26
938

З 3 липня реєстрація земельними реєстраторами буде відбуватися за принципом екстериторіальності.

Головна мета цього пілотного проєкту, який відновлює роботу після усунення виявлених недоліків, – це унеможливлення втручання в процес прийняття рішення реєстратором, повідомляють у Рівненській ОДА.

«При подачі документів система самостійно обирає структурний підрозділ Держгеокадастру, який розглядатиме документи, і цей підрозділ може бути з будь-якого регіону країни. Нівелюється корупційна складова особистих домовленостей між земельним реєстратором та тим, хто подає документи», – наголосив Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко.

Держгеокадастр продовжує роботу над створенням прозорих та зручних сервісів для громадян України. Одним із питань, які вирішені в процесі пілотного проєкту з впровадження екстериторіальної реєстрації земельних ділянок, є скорочення терміну розгляду документів до 7 днів.

Звертаємо увагу, що враховуючи те, що на частині території Донецької та Луганської областей територіальні органи Держгеокадастру не здійснюють свої повноваження вказані області виключено з пілотного проєкту із запровадження принципу екстериторіальної реєстрації земельних ділянок.

Читайте також: Від серцево-судинних захворювань померли 18 мільйонів людей

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024