«У нашому районі багато спортсменів», – переможець спортфесту Ігор Гулян

07 Липня 2020, 18:22
Ігор Гулян 2668
Ігор Гулян

Випускник Княгининської школи, що в Демидівському районі, 16-річний Ігор Гулян, став переможцем обласного молодіжного фестивалю «Спортивний. Активний. Молодий» (САМ). Згідно з умовами фестивалю, учасники знімали відео, на якому потрібно було продемонструвати спортивні активності, котрі популярні серед молоді.

Переможців голосуванням у фейсбуці визначали у двох категоріях: індивідуальні (виконання активностей однією особою) та командні (виконання активностей двома та більше особами).

Ігор зайняв перше місце серед «індивідуальників». Хлопець зізнається, що перемога стала для нього справжньою несподіванкою.

Читайте також: У Хрінницький ліцей закупили м'ячів

Журналісти видання «Район.Демидівка» поспілкувалися з Ігорем Гуляном та розпитали у молодого спортсмена всі деталі.


 

– Ігорю, коли ви почали займатися спортом?

– Мабуть, ще в першому класі. Серйозно займатися футболом почав у п’ятому класі. У восьмому пішов навчатися у Костопільську спортивно-юнацьку школу. Проте склалося так, що через рік залишив навчання. Тоді спорт дещо закинув.

Читайте також: Чиста енергія річки Стир

– Що спонукало повернутися до тренувань знову?

– Коли повернувся у село, багато хлопців займалися на турніках. Почав тренуватися з ними. Так, мало по малу, й повернувся у спорт, став серйозно займатися багатьма видами. Проте в пріоритеті все ж залишалися турніки. Згодом став грати за сільську футбольну команду, потім – за демидівський «Стир», був капітаном збірної ДЮСШ. Виступав у складі цих команд на районних чемпіонатах, обласному.


 

– Розкажіть трохи про участь у фестивалі «Спортивний. Активний. Молодий» (САМ)?

– Випадково взяв у ньому участь. За умовами конкурсу, треба було зняти відеоролик на спортивну тематику й опублікувати його на сторінці «Спорт для всіх» у фейсбуці. Володимир Колесник порекомендував мені спробувати свої сили. Я записав відео, де підтягуюся на турніках. Закинув, і забув. Не просив знайомих підтримати лайками, голосувати… Тож коли моє відео набрало найбільше голосів, я здивувався.

Читайте також: Лялька без емоцій: роботи майстрині з Русино-Берестечка купують іноземці

– Яким видом спорту займаєтеся зараз?

– Воркаут – тобто турніки. Серйозно захопився цим видом також тоді, коли повернувся з навчання у спортшколі. Насправді, в нашому районі дуже багато молоді займається. Ми хочемо якось популяризувати цей спорт.


 

– Ви – випускник. Вже визначилися, куди вступатимете? Майбутню професію повязуєте зі спортом?

– Ні, нікуди не вступатиму. Планую закінчити курси фітнес-тренера, а тоді вже шукатиму роботу за цією спеціальністю. Планую поїхати в Київ, там зараз вся моя родина. Я, поки закінчував школу, жив у селі біля діда та баби. Мама працює в столиці, приїжджає сюди час від часу.



Марія МАРТИНЮК

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024