Як демидівчанка за півроку схудла на понад 60 кілограмів

19 Лютого 2020, 08:55
Оксана Крохмалюк 8546
Оксана Крохмалюк

Оксана Крохмалюк із селища Демидівка встановила своєрідний рекорд – за півроку «скинула» 66 кілограмів.

Раніше Оксана жила за принципом: сніданок з’їдала сама, обідом не вельми ділилася з другом, а вечерю не завше віддавала ворогу, внаслідок чого постійно набирала вагу. Та згодом з’явилося нове кредо: «Снідай, як король, обідай, як селянин, і вечеряй, як жебрак», пише Вісник+К.

«Мати зайві кілограми дуже важко, а вони у мене додавалися після народження кожного з трьох синів, які, до речі, з’являлися на світ теж нівроку – вагою від 4 до 4,5 кілограма. Я ніколи не комплексувала через повноту, але якось упіймала себе на думці, що подальше поправляння може стати просто згубним для здоров’я, тому треба взятися за себе. Це було у січні, після свят. Тоді я прокинулася і сказала сама собі: «Все, худнемо! Переходимо на дієту!» Скажу відверто, не вся моя родина сприйняла всерйоз таке рішення. Особливо бабця: «А ти мені саме такою найбільше подобаєшся», – зізнається Оксана.

Оксана не дотримувалася якихось спеціальних дієтологічних рецептів, хоч, звичайно, почала активно цікавитися ними у лікарів, в Інтернеті, у земляків, хто вже мав подібний досвід. Найперше, на що зробила ставку, – це на салати. Особливо з капусти, заправлені оливковою олією та приправлені морською сіллю (вона, до речі, не затримує воду в організмі). Приготувавши вранці салат, ділила його на порції і з’їдала їх протягом дня. Точніше, до обіду. Це був другий важливий принцип – харчуватися тільки до другої години дня. Чому, бо саме у цей період їжа найкраще засвоюється. По-третє, повністю відмовилася від свинини, консервації, смаженого та борошняного, картоплі.

З обережністю поставилася до яблук, які збуджують апетит. Натомість з більшою увагою підійшла до усіляких каш, ківі та грейпфрутів, вирощених вдома овочів, молочної та кисломолочної продукції. У раціоні були також яйця, сири. Споживала інколи м’ясо кролика, варену рибу, але відчула, що вона не дуже сприяє схудненню. Робила також розвантажувальні дні, будучи лише на воді. З чаїв дозволяла собі зелений, куплений в аптеці. 

«Таке обмеження, звичайно, давалося дуже важко, – зізнається жінка. – От уявіть собі: готую на кухні їжу для сім’ї (котлети, голубці, рибу, холодець, пиріжки), так смачно усе пахне, а я його не їм. Тим паче, що «провокатор» в душі весь час підстьобує: «Ну, хоч на смак, ну, хоч ложечку візьми». Такий стан був десь до чотирьох місяців, при цьому декілька разів відчувався фізичний та душевний дискомфорт, інколи паморочилося у голові, поболював шлунок, а далі якось налагодилося, змирилося, звиклося. Та й душевно стала почуватися, як на крилах. Робота давалася легше, а працювати ж треба – і бухгалтером в організації, і в домашньому господарстві, і доглядати дітей. Загалом за шість місяців я скинула 66 кілограмів. Відтоді підтримую саме таку вагу, хоча мрію бачити себе 55-кілограмовою», – продовжує жінка. 

Оксана Крохмалюк радить набратися терпіння і завше дякувати Богу за силу волі. Щодо раціонів, то вважає, що кожен має право встановити собі найбільш комфортний, виходячи з життєвих, побутових, фінансових реалій. 

Треба обов’язково снідати, і сніданок має бути легким та ситним. Споживати їжу варто щонайменше три рази на добу і не пізніше шостої години вечора.

Перевагу надавайте нежирній їжі, для її приготування використовуйте олію. 

Уникайте надмірного вживання солодощів, цукру, вершків, солі, алкоголю, пива та вина. 

Пийте багато чистої води (до восьми склянок на день), а також молоко, кефір і йогурт. 

Вживайте свіжі фрукти, овочі, приготовані на пару. 

У раціон необхідно включити житній хліб. 

Не забувайте про прогулянки на природі. Радійте життю. І неодмінно пам’ятайте: правильне харчування – це не дієта, а спосіб життя. 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024