Юрист, журналіст, націоналіст: ЦВК оприлюднила список кандидатів у нардепи від 154 округу ЧАСТИНА 1

28 Червня 2019, 09:00
2056

Центральна виборча комісія оприлюднила список кандидатів, які боротимуться за можливість представляти 154 виборчий округ, до якого входить Демидівка та Демидівський район, у Верховній Раді.

Термін реєстрації кандидатів закінчився у вівторок, 25 червня. Варто зазначити, що охочих потрапити у Парламент від цього округу більше, ніж досить. ЦВК зареєструвала аж одинадцять претендентів. Журналісти видання «Район. Демидівка» підготували коротку біографічну довідку про кількох із них. Про решту претендентів на місце у ВР розповімо у наступному випуску. 

Олександр Дехтярчук

Народився 17 серпня 1971 року в селі Голичівка Корецького району. Він безпартійний. Проживаю у місті Дубно. На вибори йде само висуванцем. Він безпартійний

За освітою Олександр Дехтярчук вчитель. У школі працював 9 років, аж поки не поринув у справи державні. Політична кар’єра цього кандидата почалася ще в 2002 році. Тоді Олександр Володимирович став помічником-консультантом народного депутата України Віталія Цехмістренка. Втім, уже в 2006 Дехтярчук став головою Дубенської районної ради, яку очолював аж до 2014 року. Цього ж року його обрали народним депутатом від 154 виборчого округу від Блоку Петра Порошенка.  Нардеп є головою підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Володимир Ковальчук

Не новачок у політиці й 36 річний здолбунівчанин Володимир Ковальчук. За освітою він економіст. Займав керівні посади у кількох банках. Був президентом Федерації шахів Рівненської області, віце-президентом Федерації шахів України.

Ковальчук встиг попрацювати помічником депутата Рівненської обласної ради Василя Червонія, радником голови Державного комітету лісового господарства України Миколи Шершуна, помічником-консультантом народного депутата України від Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Рибалка. 

У 2015 році Володимира обрали депутатом Рівненської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка. А незабаром він і очолив цей орган місцевого самоврядування. Щоправда, довго втриматися у кріслі очільника радикалу не вдалося. Вже у 2016 депутати проголосували за його відставку з посади голови. Після кількох місяців судової тяганини Володимир Ковальчук написав заяву на звільнення за власним бажанням.

На позачергові парламентські вибори, які відбудуться 21 липня, Володимир Ковальчук іде само висуванцем. При подачі документів до ЦВК кандидат зазначив, що він – безпартійний.

Нині Ковальчук – безробітний. Проживає у місті Здолбунові.

Владислав Сухляк

Відоме в політичних колах області й ім’я головного лікаря Здолбунівської центральної районної лікарні Владислава Сухляка. Керівну посаду в лікарні він обіймає з 2013 року. Владислав – депутат Рівненської обласної ради. До органу місцевого самоврядування потрапив від партії «Батьківщина». Щоправда, минулого року, через внутрішні суперечки, його виключили з цієї політичної сили.

Має Владислав Сухляк і хобі. Разом із батьком вирощує на своєму обійсті у селі Біла Криниця Рівненського району тропічні фрукти.

До Верховної Ради лікар йде як безпартійний сомовисуванець.

Олег Щупко

Інформації про цього кандидата, на жаль, не багато. Відомо, що Олег Володимирович народився у Демидівці 20 грудня 1971 року. Має бізнес. Щупко є власником юридичної фірми «Право Справедливості». Якщо вірити інформації з відкритил джерел, він також керує ТОВ «Зубр-Інвест-Тред», має відношення до компанії «Вектор Груп», яка зареєстрована у столиці.

Проживає Олег Щупко у Києві. На вибори йде за висування політичної партії «Сила і честь», членом якої він і є.

Микола Поровський

Цей кандидат також не новачок на політичному олімпі. Уродженець села Заріцьк Рівненського району Микола Поровський свого часу вже працював під куполом. Він був народним депутатом України 1, 2 та 4 скликань.

Микола Поровський один із засновників Народного руху України, організатор найбільших акції боротьби за Незалежність. Автор кількох книг на національно-політичну тематику.

Брав участь у боях на Сході України.

Є у Миколи Івановича й хобі. Кандидат у народні депутати захоплюється гірськими лижами та альпінізмом.

Поровський вже пенсіонер. Живе у селі Малий Шпаків Рівненського району. До Парламенту балотується за висування Республіканської Християнської партії, членом якої і є.

Ігор Луценко

Поборотися за 154 виборчий округ вирішив і киянин Ігор Луценко. Наразі він теж є народним депутатом. До парламенту потрапив за списком партії «Батьківщина», у якому був третім номером.

До того, як потрапив у політичний вир, Ігор Луценко працював журналістом. Очолював кілька рейтингових видань.

Під час подій Євромайдану Луценко був заступником коменданта протестного табору в Києві. Був членом Ради народного об'єднання «Майдан».

Зранку 21 січня 2014 року Ігоря Луценка викрали невідомі з Жовтневої лікарні Києва, разом із іншим активістом Юрієм Вербицьким. Того ж дня ввечері перебував у лікарні зі струсом созку, вибитим зубом та підбитим оком. Невідомі побили протестувальників, яких вони допитували про фінансування та організацію Євромайдану.

Ігор Луценко – боєць батальйону «Азов».

У липні 2016 року цей кандидат відзначився тим, що запустив квадрокоптера у сесійній залі Верховної Ради. А у жовтні 2018 Луценка звинувачували в тому, що він вивів 750 тисяч гривень із банку «Київська Русь», який тоді був у процесі банкрутства.

Ігор Луценко – безпартійний. До Верховної Ради ж балотується за ВО «Батьківщина».

Сергій Женевський

Кандидат у парламентарі від Радикадикальної партії Олега Ляшка Сергій Женевський зараз  є депутатом Рівненської обласної ради. Він родом із Плоски Дубенського районую Свій трудовий шлях майбутній парламентар починав оператором на АЗС. Згодом трудився на різних керівних посадах.

Варто зазначити, що окрім політичної діяльності та роботи, цей молодий чоловік знаходить час і на навчання. Він є студентом Національної академії держу правління.

Олег Бернацський

Олег Бернацський народився у Радивилівському районі Рівненщини. Нині проживає у Києві. Є директором юридичної фірми «Адвокат і Закон». До Верховної Ради балотується за поданням «Опозиційної платформи – За життя», членом якої він і є.

Коментарі
28 Червня 2019, 21:45
А Олександр Аліксійчук? Єдиний кандидат, який зможе змінити стару корумпована систему.. А ваша редакція його не включила у перелік кандидатів.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024