Канзаши у декреті: як товарознавиця із Копані почала виготовляти дитячі прикраси

03 Листопада 2019, 15:52
Прикраси, які виготовляє Олена Тимощук 2805
Прикраси, які виготовляє Олена Тимощук

Декоративні прикраси для малечі виготовляє Олена Тимощук із невеличкого села Копань, що біля Демидівки. Хендмейдом жінка зайнялася у декретній відпустці.

Наскільки важко було опанувати це заняття та чи приносить воно прибуток майстрині, дізнавалися журналісти Інтернет-видання Район.Демидівка.

Олена  за освітою товарознавець. Певний час працювала по спеціальності у Млинові. Згодом трудилася продавцем-консультантом у Києві. Втім, жартує, оскільки всі дороги ведуть додому, столичне життя їй не приглянулося.

Канзаши, так називається цей вид рукоділля, жінка зайнялася за кілька місяців до першого дня народження донечки. Пригадує, довго думала над декорацією святкування. Коли ж нарешті «вималювалася» картина, закупила усі необхідні матеріали і взялася за роботу. Під час декорації фотозони, малече загубила заколку.

«Тоді я й подумала: а чому б не створити їй якусь оригінальну і яскраву прикрасу для волосся? Не таку як у всіх. Приблизно за півгодини змайструвала дві заколочки та дві шпильки для доні. Процес мені дуже сподобався. Тож коли закінчився перший набір фурнітури, засумувала, бо тільки ввійшла у азарт», - зізнається Олена Тимощук.

Майстриня зауважує, що тривалий час шукала магазини, де б можна було купувати матеріали для канзаши.


 

«Виготовляю віночки, обручі, пов’язки, заколки, гребінці та резиночки. Роблю також метрику та бірочки для новонароджених, постери для дорослих. Втім найбільше припав до душі святковий декор», - додає рукодільниця.

Олена зізнається, опанувати новий вид діяльності було не складно. Оскільки вона ще зі школи захоплювалася художньою самодіяльністю.


 

«На виготовлення одного невеличкого виробу витрачаю десять хвилин. Проте над декорацію об’ємного віночка доводиться сидіти дві години. А от щоб зробити метрику чи постер, доводиться витратити кілька днів. Творю зазвичай тоді, коли донечка спить», - додає Олена Тимощук.

У найближчих планах майстрині із Копані навчитися виготовляти весільну атрибутику, креативні новорічні кульки на ялинку.


 

«Клієнтів поки що не багато, томі все встигаю зробити вчасно. Зізнаюся, що спочатку й не мріяла працювати на замовлення. Продавати прикраси в Інтернеті порадили знайомі. Щоправда. Матеріали поки що не окупилися», - завершує розповідь Олена Тимощук.



 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024