Як баба Галя із Лішні на шоу «Розсміши коміка» виступала

07 Березня 2019, 17:20
Галина Петрівна Курсик із села Лішня Демидівського району 3638
Галина Петрівна Курсик із села Лішня Демидівського району

У свої 77 років Галина Петрівна Курсик із села Лішня Демидівського району доволі енергійна та моторна жінка.

Вона все життя працювала в культурі, багато років була завідуючою сільським клубом. Із місцевими колективами часто виступала на сцені. Тож коли кілька років тому затіяла вдома ремонт, не роздумуючи подалася до столиці на шоу «Розсміши коміка», аби заробити на будівельні матеріали.

У Галини Курсик двоє дітей. Донька давно переїхала до Києва, а син із родиною живе біля матері. Жінка зізнається, зважилася на участь у шоу лише тому, що у столиці є у кого зупинитися. На кастинг реєструвалася по телефону. Згодом їй передзвонили й запросили на зйомки, які проходили на кіностудії імені Олександра Довженка.


 

«На той час я вже багато років була на пенсії. Проте коли ввійшла на студію, за голову взялася: поряд із молодими учасниками тупцювали згорблені, сперті на кийки, діди з бабами. А потім думаю: ж що тут дивуватися, кожен хоче заробити копійку... На сцену учасників викликали за порядковим номером, який давали під час реєстрації. Щедро пригощали чаєм та кавою, солодощами. Але ж хіба тоді до чаювання було? Переживала, щоб добре виступити», – пригадує Галина Петрівна.

Збираючись на телешоу, жінка сама написала жарти, з якими мала виступати, вивчила їх на пам'ять та добре прорепетирувала. На сцені ж виступи розпочала з того, що у жартівливій віршованій форм привітала суддів. А коли стала приговорювати «кури мої, кури» та заспівала пісню Наталки Могилевської «Полюби меня такой, какая я есть»,Євген Кошовий та Володимир Зеленський покотилися від сміху. Їхній сміх приніс селянці 10 тисяч гривень.

«Коміки тричі сміялися з моїх жартів. Після третьої хвилини виступу переконували забирати виграш, і припинити участь. Я ж наполягла на своєму: йтиму далі! Хотіла 20 тисяч заробити, бо приблизно стільки коштував ремонт. Проте з останнього мого номеру коміки не засміялися, і я все програла. Щоправда, організатори оплатили дорогу до Києва в обидві сторони й дали ще 200 гривень компенсації. Після того кілька разів подавала заявку на участь, проте на зйомки більше не запросили», – зітхає екс-учасниця.

Хоч гроші не виграла, але місцевою зіркою стала
Хоч гроші не виграла, але місцевою зіркою стала

 

Розповідаючи про закулісся конкурсу, жінка каже, що переможцям коміки дають не справжні гроші, а бутафорію. На реальні купюри виграш обмінюють вже поза зйомками. Перед виходом на сцену учасники повинні заповнити анкету, де, окрім персональних даних, вказують суму, яку хочуть виграти та на що планують потратити ці гроші.

«Коли програма вийде в ефір, я не знала. Та й телевізор дивлюся не часто, тож не бачила анонсу. Подруги сказали, що в суботу мене показуватимуть. У зазначений час зібрала біля екрану всю родину, щоб дивитися виступ. Ще програма не закінчилася, як телефон розривався від дзвінків. Дзвонили і куми, і родичі, й просто знайомі… Підтримували, казали, що молодець, що наважилася поїхати. Співчували програшу. Казала: треба було забрати ті 10 тисяч, і їхати додому. Але ж що тепер про це говорити? Після бою, як то кажуть, кулаками не махають…», – резюмує Галина Курсик.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024