Скільки грошей заробили медзаклади Демидівки за програмою медгарантій

30 Листопада 2023, 11:34
Скільки грошей заробили медзаклади Демидівки за програмою медгарантій 567
Скільки грошей заробили медзаклади Демидівки за програмою медгарантій

Протягом листопада Демидівська центральна районна лікарня заробила на програмах медичних гарантій 1,8 мільйона гривень, а Демидівський центр первинної медико-санітарної допомоги – 508 тисяч гривень.

Про це журналісти видання Район.Демидівка дізналися із дешборду НСЗУ.

Зазначимо, що, у порівнянні з жовтнем, сума виплат в обох медзакладах скоротилася. Демидівська лікарня за поточний місяць отримає на 14,21% менше, а ЦПМСД – на 9,22%.

Також в даних НСЗУ зазначено, що за грудень Демидівська ЦРЛ має отримати 1,7 мільйона гривень. Всього протягом 2023 року заклад отримав за надані пацієнтам послуги в рамках програми медгарантій 23,4 мільйона гривень. 

Демидівський ЦПМСД заробив із початку року 6,1 мільйона гривень. 

Програма медичних гарантій — державна програма, що має на меті забезпечувати потреби пацієнта щодо отримання якісної медичної допомоги за основними напрямками, незалежно від його фінансової спроможності та стану здоров’я.

Програма державних гарантій медичного обслуговування населення поширюється на всі заклади охорони здоров’я незалежно від того, хто власник закладу; на підприємців, які ведуть медичну практику та уклали договір з НСЗУ.

Національна служба здоров’я України в межах Програми медичних гарантій укладає договори про надання медичних послуг, крім тих, які включені до переліку платних та тих, фінансування яких здійснюється коштом інших програм державного бюджету, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

НСЗУ оплачує надані медичні послуги згідно з тарифами та коригувальними коефіцієнтами. Відповідно, вимагати від пацієнтів оплату за такі послуги заборонено.

Водночас НСЗУ не оплачує медичних послуг, які надаються за направленнями в паперовій формі, крім випадків направлення пацієнтів, які утримуються в установах виконання покарань або слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024