Демидівський суд оштрафував водійку, яка збила велосипедиста

07 Листопада 2023, 11:00
Фото ілюстративне 281
Фото ілюстративне

Демидівський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності жінку, яка на своєму автомобілі здійснила наїзд на велосипедиста. 

Про це йдеться в постанові суду. 

Феміда встановила, що 8 вересня 2023 року, о 16:10, в смт Демидівка, по вулиці Миру, керуючи транспортним засобом марки «Renault Megane» під час повороту ліворуч керманичка була неуважна, не стежила за дорожньою обстановкою, не зреагувала на зміну дорожньої обстановки та здійснила наїзд на велосипедиста. Цим вона порушила вимоги п. 2.3 (б) Правил дорожнього руху. 

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди автомобіль та велосипед отримали механічні пошкодження. Сам власник двоколісного не постраждав.

Під час розгляду справи жінка свою винуватість у вчиненні адміністративного правопорушення визнала та пояснила, що у той момент, під`їжджаючи до нерегульованого перехрестя, зменшила швидкість, увімкнула лівий покажчик повороту, і в цей час її засліпило сонце. То, вона не помітила велосипедиста, який рухався головною дорогою, й здійснила на нього наїзд. Заподіяні внаслідок ДТП збитки через механічні пошкодження велосипеда, вона відшкодувала. У скоєному жінка щиро розкаялася.

 

Суд визнав водійку винною у скоєнні адмінправопорушення, передбаченому ст. 124 (Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП. На неї наклали штраф у розмірі 850 гривень. 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024