На Демидівщині судили матір, донька якої побила сусідського хлопчика

13 Жовтня 2023, 14:00
Фото ілюстративне 141
Фото ілюстративне

У Демидівському районному суді розглянули справу про невиконання батьківських обов'язків жителькою села Лопавше Демидівської громади. 

Про це йдеться у рішенні суду від 9 жовтня. 

Зазначається, що 8 вересня 2023 року, о 17:22, неповнолітня донька підсудної нанесла тілесні ушкодження сусідському хлопчику. А отже, мати скоїла адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 184 (Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей) КУпАП.

Під час розгляду справи, жінка свою вину визнала. Вона пояснила, що їй відомо, що дочка під час конфлікту з постраждалим нанесла йому кілька ударів по сідницях за те, що він намагався пошкодити їхній паркан. На зауваження хлопчик не реагував, тому донька в такий спосіб відштовхнула його від паркану.

Тим часом, матір хлопчика стверджувала, що у той день син прийшов додому, плачучи. Він розповів, що сусідська дівчинка душила його, крутила руки та подряпала. Після почутого, жінка викликала працівників поліції аби допомогли встановити обставини події. 

При накладенні адміністративного стягнення суд врахував обставини скоєного, а також те, що підсудна розкаювалася, вперше притягувалася до адміністративної відповідальності, а також мала на утриманні неповнолітніх дітей. Суддя дійшла висновку про застосування відносно жінки стягнення у вигляді попередження.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024