Правильне автокрісло для немовляти: як не помилитися з вибором?

21 Вересня 2023, 12:40
Автокрісло 139
Автокрісло

Батькам, які вибирають перше автомобільне крісло для свого малюка, досить легко розгубитись. Асортимент такої продукції на українському ринку чималий. Скажімо, в популярному інтернет-магазині Avtokrisla.com покупцям на вибір пропонують більше сотні моделей із різними характеристиками. Як розпізнати правильне автокрісло для немовлят і на які характеристики виробу варто звертати увагу при виборі моделі, дізнаєтеся зі статті.

Основні критерії вибору автокрісла для малюка

Окреме автомобільне крісло для немовляти – це не модний тренд, а реальна необхідність. Правильно вибрана модель зробить автомобільну подорож максимально безпечною та комфортною для малечі.

Вибираючи такий аксесуар, варто звертати увагу на декілька нюансів:

  • відповідність міжнародним стандартам безпеки (про це свідчить наявність одного з маркувань: ECE R44/04, i-Size, R129, NHTSA);

  • спосіб фіксації крісла в автомобілі;

  • можливість встановлення на базу Isofix (дозволяє прикріпити автокрісло безпосередньо до кузова авто);

  • анатомічність положення малюка в автокріслі;

  • наявність боковин для додаткового захисту немовляти.

Також варто взяти до уваги, що автомобільні крісла для новонароджених бувають двох типів:

  • автолюльки – нагадують корпус традиційної люльки для немовлят, маркуються «група 0»;

  • трансформери – положення спинки в них може регулюватися, це моделі з груп 0+, 0+/1, 0-1-2 чи 0-1-2-3 – залежно від групи, можуть використовуватися від народження до 0,5, 1,5, 4, 6 чи 12 років.

Щоб крісло було не тільки комфортним, а й довговічним, варто звернути увагу і на матеріал зовнішнього оздоблення. Він має бути приємним на дотик і водночас доволі цупким.

Чи має значення, де купувати автокрісло?

Від якості дитячого автомобільного крісла напряму залежить безпека малюка. Якщо аксесуар має неякісний каркас чи систему кріплення, або ж його наповнювач виділяє в повітря токсичні речовини, то таке автокрісло може бути небезпечним для дитини.

При купівлі такого аксесуара важко оцінити якість матеріалів, схованих під зовнішнім оздобленням. Тож доводиться покладатися тільки на запевнення виробника і продавця. Саме з цієї причини купувати дитячі автомобільні крісла варто лише в спеціалізованих магазинах із хорошою репутацією, вибираючи відомі бренди. В Україні одним з найпопулярніших таких магазинів є Avtokrisla.com. Асортимент продавця – автокрісла топових світових виробників.

Сподіваємося, тепер вам буде легше розібратися в широкому асортименті автокрісел для немовлят. Але навіть якщо у вас виникнуть труднощі з вибором, спеціалісти компанії Avtokrisla.com прийдуть вам на допомогу й порадять найкращий варіант.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024