У Демидівські громаді немовля померло від кашлюку

26 Липня 2023, 17:09
У Демидівські громаді немовля померло від кашлюку 967
У Демидівські громаді немовля померло від кашлюку

У Демидівській громаді тримісячна дитина померла від кашлюку.

Про це журналістам видання Район.Демидівка розповіла помічниця лікаря-епідеміолога Млинівського відділення Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб Євгенія Савчук.

Відомо, що немовля захворіло в середині липня. Дитина не була вакцинованою від цієї недуги.

Кашлюк – досить заразне захворювання дихальних шляхів, викликане бактерією. Кашлюк легко поширюється від людини до людини, головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят.

Першими ознаками кашлюку є помірний жар, нежить, кашель, який, як правило, переходить у судомний кашель. У немовлят це може супроводжуватися періодами тимчасового припинення дихальних рухів (апное). Пневмонія є відносно поширеним ускладненням від кашлюку, рідше виникають конвульсії та ураження головного мозку (енцефалопатія).

Симптоми, зазвичай, з'являються через 7-10 днів після інфікування. При перших проявах хвороби слід негайно звертатися до лікаря.

Запобігти кашлюку можна завдяки вакцинації. Перше щеплення проти цього захворювання роблять дітям у двохмісячному віці. Для повного захисту організму повинні бути зроблені чотири вакцини у віці 2, 4, 6 та 18 місяців. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024