Двоє жительок Боремельської громади відзначили 90-річчя

20 Липня 2023, 09:40
Двоє жительок Боремельської громади відзначили 90-річчя 207
Двоє жительок Боремельської громади відзначили 90-річчя
Цими днями припало відзначити 90 літній ювілей ще двом  жителькам Боремельської громади.
 
Це Ганна Леонтіївна Крієнта з села Боремель та Ганна Іванівна Капунова з села Золочівка. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив голова громади Віктор Корінь. 
 
У Ганни Леотіївни доля дуже непроста. На жаль в післявоєнний час чоловіків багато не повернулися з фронту і не судилося, як і багатьом її подругам-одноліткам, вийти заміж. Була найстарша в сім’ї із чотирьох, життя було в скруті і доводилося з 8 років ходити в найми до заможніших і працювати за їжу. А з 17 років працювала вже в ланці, вночі бігала на тік (тоді ще ціпами збіжжя молотили) і вагони їздили розвантажувати, ще й господарку немалу мала.
 
Коли не судилося меншій сестрі на життя – забрала до себе сироту-сина і покладала на нього надії, проте згодом і він помер.
І ось дякувати Богу, що є у селі ще один племінник, який в тяжкі моменти завжди допоможе, та й ще й сама і город доглядає і паливо на зиму заготовляє, сусіди всі дуже добрі (коли сусід пропонує допомогти порізати – у відповідь чує: «Дякую Миколо, а я що буду робити?»).А по всіх інших питаннях завжди напохваті помічниця Надія – соціальний робітник з сільської ради.
 
Ганна Іванівна Капунова – подібна доля – колгоспниця, доглядальниця тварин, передовиця, членкиня правління, депутатка. Довелося всього у житті зазнати, і по землянках жити, і євреям допомагати переховуватися, і на жаль бути свідком їх знищення. Попри свій поважний вік, ще в силі і собі дати раду і птицю доглядати й город попорати.
 
За сумлінну працю, окрім грамот, ордена є і подяка від самого Міністра сільського господарства, ще й легковий автомобіль виділили. І ось знову на старість, пережитки. Син на війні, вже багато місяців немає звісточки, і онук Женік теж воює, слава Богу час від часу телефонує і з Днем народження вітав.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024