У Демидівському ЦНАПі надаватимуть нові послуги

29 Травня 2023, 12:16
У Демидівському ЦНАПі надаватимуть нові послуги 406
У Демидівському ЦНАПі надаватимуть нові послуги
ЦНАП здійснює діяльність за принципом «єдиного вікна», створена можливість отримання заявником максимальної кількості адміністративних послуг в одному місці за простою та зрозумілою процедурою за мінімальної кількості відвідувань. 
 
Впроваджується новий підхід до прийому заявників – у відкритому приміщенні замість кабінетно-коридорної системи. Кількість послуг, які можна отримати у ЦНАП постійно зростає, повідомлять на фейсбук-сторінці Демидівської громади. 
 
Найбільш затребувані з них:
• реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання;
• видача витягів з реєстру територіальної громади;
• видача витягів про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб комунальної/державної власності;
• реєстрація фізичних осіб – підприємців (ФОП), юридичних осіб;
• реєстрація, зміна відомості про громадські формування;
• послуги держгеокадастру, а саме витяги з ДЗК та нормативно-грошова оцінка;
• послуги соціального характеру, основні з яких допомога по вагітності та пологах та призначення одноразової допомоги при народженні дитини, призначення державної допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям, державна виплата особам, які доглядають за особами з інвалідністю, послуги з забезпечення осіб з інвалідністю засобами реабілітації, призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.
 
З 1 червня 2023 року спеціалістом відділу будуть надаватися послуги з державної реєстрації народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті.
 
Зверніть увагу, що відповідно до ч.3 ст. 13 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» передбачає, що державна реєстрація народження дитини проводиться не пізніше одного місяця з дня її народження. Державна реєстрація смерті здійснюється за останнім місцем проживання померлого або за місцем настання смерті, або за місцем поховання. Заява про державну реєстрацію смерті подається не пізніше трьох днів з дня настання смерті або виявлення трупа, а в разі якщо неможливо одержати документ закладу охорони здоров'я або судово-медичної установи, - не пізніше п'яти днів. В умовах воєнного часу громадяни можуть звернутися за реєстрацією до будь-якого органу реєстрації.
Такі послуги як державна реєстрація розірвання шлюбу, зміни імені, смерті, зміни, доповнення до актових записів цивільного стану, видача Витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, у разі втрати чи пошкодження видача повторних свідоцтв, проставлення апостиля будуть здійснюватися Млинівським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Дубенському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, який знаходиться за адресою: 35100 Рівненська область Дубенського району смт Млинів вул. Поліщука, 18, контактний телефон (0259) 6-32-96 та (0259) 6-41-60.
Рішенням сесії Демидівської селищної ради № 2511 від 24.03.2023 року затверджений Перелік адміністративних послуг, які надаються через відділ організації надання адміністративних послуг виконавчого комітету Демидівської селищної ради в новій редакції. Перелік складається з 289 адміністративної послуги.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024