У Демидівці звільнили від відповідальності винуватця аварії, бо він помирився з потерпілим

11 Травня 2023, 17:10
У Демидівці звільнили від відповідальності винуватця аварії, бо він помирився з потерпілим 820
У Демидівці звільнили від відповідальності винуватця аварії, бо він помирився з потерпілим

Демидівський районний суд Рівненської області закрив кримінальне провадження у справі за фактом аварії, яка трапилася ввечері 15 січня на вулиці Миру у Демидівці, а також звільнив водія від кримінальної відповідальності. 

Таке рішення суд постановив на основі заяви про примирення обвинувачуваного та потерпілого. Про це журналістам видання Район. Демидівка стало відомо із матеріалів справи. 

Як йдеться у постанові, того вечора водій автомобіля «BMW Х5», рухаючись по проїзній частині вулиці Миру, не зменшив швидкості, помітивши на дорозі пішохода. Він збив пішохода, який йшов у попутному напрямку, попри те, що мав можливість уникнути зіткнення. Після чого, водій зупинив свій автомобіль у межах проїзної частини дороги. Затим, не переконавшись у безпечності свого руху і безпеки інших учасників руху, розпочав рух і переїхав автомобілем ногу збитого пішохода, який лежав на проїзній частині дороги, та залишив місце події.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді: рваної рани передньої поверхні лівого гомілково-ступневого суглоба, відкритого перелому зовнішньої кісточки лівого гомілково-ступневого суглоба. Травми оцінили як середньої важкості та госпіталізували чоловіка до райлікарні у Дубні. 

У підготовчому судовому засіданні 8 травня 2023 року від потерпілого та обвинуваченого надійшла спільна заява про звільнення водія від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження у зв`язку з тим, що чоловіки примирили, завдану шкоду потерпілому відшкодували. Будь-яких претензій один до одного вони не мають. У заяві винуватець аварії вказав також, що він раніше несудимий, відшкодував завдані збитки.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39