Демидівчани можуть отримати ваучер на навчання

11 Травня 2023, 12:16
Під час зустрічі 380
Під час зустрічі

Певні категорії  українців, які мають професійну-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, отримали право на прискорене навчання новій професії або підвищення кваліфікації, шляхом одноразового отримання безоплатно  від служби зайнятості ваучера. 

Відповідна процедура визначена Постановою КМУ «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці» від 20 березня 2013 р. № 207. Постанова розроблена на виконання ст.30 Закону України «Про зайнятість населення», повідомляють на сайті Демидівської громади. 

Затверджений Порядок визначає механізм видачі та оплати ваучера органами Державної служби зайнятості, категорії громадян, яким видається ваучер для підтримання їх конкурентоспроможності на ринку праці, а також перелік професій, за якими може бути виданий ваучер.

Для забезпечення реалізації  ст.30 Закону України «Про зайнятість населення» про видачу ваучерів Демидівський відділ Дубенської філії Рівненського обласного центру зайнятості продовжує інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання даної послуги.

 У квітні 2023 року з цього приводу відбулася робоча зустріч начальниці Демидівського відділу Дубенської філії Рівненського обласного центру зайнятості  Наталії Лагнюк з заступником директора  з навчально-виробничої  роботи  ВПУ №25 смт Демидівка Михайлом Фінюком. Матеріально-технічна база закладу освіти дає можливість дорослому населенню пройти навчання. Під  час зустрічі було обговорено основні моменти організації навчання за ваучером.

В результаті спільної системної змістовної та інформаційної роботи, в Демидівському відділі Дубенської філії Рівненського ОЦЗ проведено 9 травня 2023 року  семінар з питань отримання ваучера в якому взяли участь 10 осіб - майбутніх претендентів, які виявили бажання отримати ваучера за професією «тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва».  Начальниця Демидівського відділу Наталія Лагнюк розповіла про порядок та умови отримання ваучера, ознайомила з переліком професій та навчальних закладів. Заступник директора  з навчально-виробничої роботи  ВПУ №25 смт Демидівка Михайло Фінюк проінформував про можливість проходження професійної перепідготовки за професією «тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва» на базі училища.

Демидівський відділ Дубенської філії Рівненського обласного центру зайнятості продовжує  надавати  консультації щодо видачі ваучерів. А  тим кого цікавить питання навчання за ваучером запрошуємо відвідати службу зайнятості, де ви отримаєте вичерпні відповіді на всі запитання.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024