У центральній бібліотеці Демидівки відзначили День Європи

10 Травня 2023, 09:27
У центральній бібліотеці Демидівки відзначили День Європи 325
У центральній бібліотеці Демидівки відзначили День Європи
Цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучається до заходів з нагоди Дня Європи, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності. 
 
До цієї дати в центральній бібліотеці з учнями 8-А класу Демидівського ліцею, провели подорож європейськими країнами «Що ми знаємо про Європу». Про це повідомляють на фейсбук-сторінці книгозбірні. 
 
Бібліотекарі розповідали про історію створення Євросоюзу, його символи – прапор та гімн та здійснили разом з учнями віртуальну подорож «Європа нашими очима». Діти пірнули у світ сьогодення країн Європейського Союзу, ознайомились з видатними пам’ятками культури, традиціями та кулінарією народів Європи, дізналися, що найбільша країна Європи – це Україна, а найменша – Ватикан. 

 
З великим задоволенням взяли участь у вікторині «Що я знаю про Європу», де активно відповідали на численні, цікаві та несподівані запитання стосовно ЄС та Європи, складали попарно назви країн та їхніх столиць, визначали прапори відповідно до країн, а також ознайомилися з книжковою викладкою літератури «Європейський вибір України – вибір часу».
 
«Цей день вкотре нагадав нам, що Європа починається не за державним кордоном України – вона починається у серці кожного українця!», – йдеться у повідомленні. 
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024