У Рівному судитимуть росіянина, який під виглядом волонтера збирав розвідувальну інформацію для рф

03 Травня 2023, 10:27
У Рівному судитимуть росіянина, який під виглядом волонтера збирав розвідувальну інформацію для рф 578
У Рівному судитимуть росіянина, який під виглядом волонтера збирав розвідувальну інформацію для рф

У Рівному скерували до суду обвинувальний акт стосовно іноземця, якому інкримінують передачу інформації про місце розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості,  представнику спецслужб держави агресора та участь у терористичній організації.

За даними слідства, 67-річний чоловік, який у 2014-2015 роках входив до так званої «П’ятої окремої мотострілкової Донецької бригади імені першого голови днр О.В. Захарченка Першого Армійського Корпусу Народної міліції днр», був завербований представником спецслужб країни-агресора. На виконання завдання свого куратора іноземець приїхав до Рівного під виглядом волонтера, аби зібрати інформацію щодо розташування у нашому місті військових підрозділів та об’єктів критичної інфраструктури. Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області.

Інформатора затримали, коли він через месенджер намагався повідомити співробітнику головного управління генштабу зс рф дані про місце розташування одного з підрозділів ЗСУ, при тому, що така інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу могло завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України.

Іноземному агенту оголосили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 15 років.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024