У Демидівській громаді батьки неохоче роблять дітям профілактичні щеплення

18 Квітня 2023, 17:07
У Демидівській громаді батьки неохоче роблять дітям профілактичні щеплення 538
У Демидівській громаді батьки неохоче роблять дітям профілактичні щеплення

Згідно з аналізом виконання календарних щеплень, протягом місяці 2023 року рівень вакцинації у Демидівській громаді залишається незадовільним.

Про це журналістам видання Район.Демидівка повідомила помічниця лікаря-епідеміолога Млинівського відділення Дубенського районного відділу Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб Євгенія Савчук

Незадовільним є виконання щеплень дітей річного віку Демидівським ЦПМСД щодо вакцинації від поліомієліту, АКДП-3 дітей до року.

«За результатами виконання профщеплень станом на 1 березня маємо значні недопрацювання щодо ревакцинації дітей 6-річного віку в Демидівській громаді. Середній показник по трьох щепеннях (Поліо, КПК та АДП) становить лише 2%», – каже Євгенія Савчук.

За словами епідеміологині, вакцина наразі наявна в достатній кількості. 

«Рекомендую медичним працівникам Демидівщини активніше працювати як з місцевим населенням, так і з переселенцями щодо вакцинації. Можливо, переміщені особи не можуть правильно зорієнтуватися у нашому регіоні, часто не мають змоги вчасно доїхати до Демидівки, але при розмові з цими людьми жодного разу не було відмов від вакцинації. Хочу зауважити, що місцеві координаційні центри по роботі з ВПО мають пояснювати людям, куди звернутися для отримання допомоги з вакцинації. До речі, на базі Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб є автобус, який може забезпечити вакцинацію в організованих колективах, а також індивідуальним особам дома. Тому прошу звертатися при потребі», – наголошує фахівчиня. 

За даними ВООЗ імунізація дозволяє щорічно запобігти від 2 до 3 мільйонів випадків смерті від дифтерії, правця, поліомієліту, кашлюку, кору, епідпаротиту, краснухи. 

Вакцини є в достатній кількості й вони безпечні. Всі вакцини проходять контроль якості. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024