На Демидівщині притягнули до суду жінку, бо не прибрала в хаті та залишила дітей під наглядом сусідів

10 Березня 2023, 15:52
На Демидівщині притягнули до суду жінку, бо не прибрала в хаті та залишила дітей під наглядом сусідів 996
На Демидівщині притягнули до суду жінку, бо не прибрала в хаті та залишила дітей під наглядом сусідів

Демидівський районний суд Рівненської області звільнив від адміністративної відповідальності жінку, яку притягнули на лаву підсудних через безлад в хаті та залишених під сусідчин нагляд дітей.

Про це журналісти видання Район.Демидівка дізналися із матеріалів справи.

У постанові суду йдеться про те, що в середині січня цього року жінка допустила, аби їх діти знаходилися в неприбраній хаті самих, а наглядали за ними сусіди.

Під час розгляду справи матір пояснила, що оскільки влаштувалася на роботу на завод, де графік позмінний, іншого виходу в неї не було. Раніше доглядати за дітьми жінці допомога батько, втім нещодавно він переїхав жити в інше село до співмешканки. Тож доглядати за дітьми матері допомагала сусідка з тіткою. Батько дітей наразі перебуває в ЗСУ, тож не має можливості допомагати з вихованням. 

В будинку панував безлад через те, що перед роботою жінка білила стіни й не встигла прибрати. Повернувшись зі зміни, запевнила вона суддів, лад одразу ж навела. Натомість огляд в будинку проводили без її присутності. Матір пояснила, що залишити роботу вона не може, адже в такому випадку залишиться без засобів для існування.

Згідно з актом обстеження умов проживання, встановлено, що матір з дітьми проживають в задовільних умовах. На час обстеження в будинку не прибрано, розкидані дитячі речі та одяг. На кухні було побілено, однак не помито. Є продукти, в будинку тепло.

На підставі цих фактів, суд визнав матір винною в невиконанні батьками обов'язків щодо виховання дітей, втім звільнив від адміністративної відповідальності через малозначність порушення, обмежившись усним попередженням. 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024