У Демидівці відбувся семінар для освітян

09 Березня 2023, 17:25
У Демидівці відбувся семінар для освітян 188
У Демидівці відбувся семінар для освітян
8 березня на базі Демидівського ліцею відбувся семінар-практикум «Використання хмарних технологій в управлінській та освітній діяльності». 
 
Участь у заході взяли керівники закладів середньої освіти Демидівської громади та їх заступники, а також начальниця відділу освіти та гуманітарної роботи Олена Грицюта. Про це повідомляють на сторінці ТГ у фейсбуці. 
 
Роботу семінару розпочали директор ліцею Олександр Вальчун та заступник директора з освітньої діяльності Алла Фещук, які продемонстрували технологію використання інтернет-ресурсів на конкретних прикладах, користуючись роботою Google-сервісів. Олена Карпюк, вчитель мистецтва та Марія Вальчун, вчитель англійської мови поділилися досвідом з використання інтернет-платформ, а саме: Sway, Padlet, Plickers, Kahoot. 
 
У ході семінару учасники відвідали уроки образотворчого мистецтва, математики, української літератури, під час яких вчителі-предметники продемонстрували роботу з використанням хмарних технологій. Зокрема під час уроку образотворчого мистецтва присутні ознайомилися зі створенням GIF-анімації, яку вчитель Юрій Скоропадський створював з 5-В класом. Алла Яремчук, вчитель математики, під час уроку у 5-А класі продемонструвала мультимедійні ігри як засіб розвитку математичних здібностей, а Шаблій Оксана, вчитель української мови та літератури, з 11-Б – створення Сoogle Презентації. 
 
Підсумком семінару-практикуму було тренінгове заняття, яке провела Надія Булейко, заступник директора з виховної діяльності, під час якого учасники, виконуючи вправи «Світове кафе» та «Калоші щастя» визначали переваги, недоліки та бар’єри у використанні хмарних технологій. Також під час семінару Людмила Менько, заступник директора з освітньої діяльності, з нагоди Міжнародного дня прав жінок, провела інформаційний екскурс стежками історії становлення даного свята, а учасники вокального ансамблю «Калиновий цвіт» українською милозвучною піснею привітали жінок зі святом.
 
Розвиток інформаційних технологій вимагає вносити у навчання корективи, підвищує можливості роботи під час уроку як учителя, так і учня, використовуючи різні інтернет-платформи. Тому учасники семінару здобули досвід і зможуть впроваджувати такі методи роботи у своїх навчальних закладах.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39