У Хрінниках створюють місце компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб

14 Лютого 2023, 13:36
У Хрінниках створюють місце компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб 1057
У Хрінниках створюють місце компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб

Через повномасштабну війну в Україні багато людей були вимушені залишити свої домівки та змінити місце проживання. З 24 лютого 2022 року Рівненська область прийняла понад 84 тисячі постраждалих від війни. 

Вже зараз на базі комунального підприємства «Дитячий санаторій «Хрінники» Демидівської селищної громади розпочали облаштування нового місця компактного проживання для маломобільних внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють на сторінці Дубенської РДА у фейсбуці. 

Житло облаштовують у межах реалізації проєкту «Створення гідних умов для проживання інклюзивної групи ВПО в Рівненській області як тиловому регіоні: підготовка центру компактного проживання та ремонт тепло інфраструктури в рамках підготовки до зими» (скорочена назва проєкту #ШелтерХрінники), що реалізує БО «Мережа 100% життя» у партнерстві з Рівненською обласною державною адміністрацією завдяки фінансовій підтримці Гуманітарного фонду для України / UHF.

Санаторій знаходиться у природній зоні, на березі Хрінницького водосховища тому є можливість створення сприятливих умов для комфортного проживання та відновлення ментального здоров’я внутрішньо переміщених осіб. Проєктом також передбачено ремонт котельні та теплової мережі спального корпусу закладу, проведення косметичного ремонту та облаштування житлових кімнат, а також забезпечення мешканців необхідними побутовими речами та технікою.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39