Жителям Рівненщини нагадали про відповідальність за поширення інформації про переміщення чи дислокацію ЗСУ

24 Січня 2023, 17:42
Жителям Рівненщини нагадали про відповідальність за поширення інформації про переміщення чи дислокацію ЗСУ 619
Жителям Рівненщини нагадали про відповідальність за поширення інформації про переміщення чи дислокацію ЗСУ
Служба безпеки України Рівненщини нагадує, що статтею 114-2 Кримінального кодексу України встановлено відповідальність за поширення даних про рух чи розташування підрозділів ЗСУ, їх озброєння та бойове забезпечення. 
 
Також відповідальність розповсюджується й на осіб, які здійснили поширення інформації про попадання ворожих ракет у військові об’єкти чи у самих військових, йдеться на фейсбук-сторінці відомства.
 
А саме, заборонено поширювати інформацію про:
  • направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну та територією України;
  • переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань;
  • ракетні удари (фото/відео), які потрапили в ціль або ж схибили, проте в кадр таки потрапили українські військові або об’єкти військового призначення.
Кримінальна відповідальність застосовується до особи, якщо поширена нею інформація раніше не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України, Службою безпеки України чи Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України або в офіційних джерелах країн-партнерів, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.
 
Такі діяння здійснені на шкоду Україні та її безпеці караються позбавленням волі нтерміном від трьох до восьми років.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39