На Демидівщині фіксували випадки аскаридозу та ентеробіозу серед дітей

20 Січня 2023, 09:00
На Демидівщині фіксували випадки аскаридозу та ентеробіозу серед дітей 414
На Демидівщині фіксували випадки аскаридозу та ентеробіозу серед дітей

Випадки аскаридозу та ентеробіозу серед дітей фіксували у 2022 році на території колишнього Демидівського району. 

Про це журналістам видання Район.Демидівка розповіла помічниця лікаря-епідеміолога Млинівського відділення Дубенського районного відділу обласного центру контролю та профілактики хвороб Євгенія Савчук.

Зокрема, медики підтвердили два випадки аскаридозу та один ентеробіозу.

Ентеробіоз – контактна глистяна інвазія, що  спричинюється гостриками, з переважною локалізацією паразита у  кишківнику. Захворюваність проявляється кишковими і нервовими розладами.

Клінічні прояви ентеробіозу залежать від інтенсивності зараження.  Основними клінічними симптомами   є біль у животі, ранковий кишковий дискомфорт, нудота, часте оформлене випорожнення до 4 разів на добу. Частіше страждають діти, вони стають примхливими, плаксивими, дратівливими, швидко втомлюються, погано засвоюють корисні навички. Нестійкість уваги, нездатність зосередитися знижує успішність, у дорослих – працездатність.

Аскаридоз – гельмінтне захворювання, що розвивається при зараженні аскаридами. Це круглі черв'яки, що паразитують у шлунково-кишковому тракті людини і вражають дихальну систему. Вони мають веретеноподібну форму та досягають у довжину до 40 см. Тривалість життя аскарид становить від 12 до 24 місяців.

Аскаридоз проявляється по-різному. Залежно від обсягу інвазії (кількості особин паразитів) хвороба може протікати у прихованій формі чи гострій, з яскраво вираженою симптоматикою. Чим більша колонія глистів, тим гірше самопочуття людини. Найчастіше інкубаційний період від моменту зараження до появи симптомів становить від 4 до 16 днів.

Симптоми залежить від стадії життєвого циклу аскарид.




Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024