Водію, якого зловили нетверезим у Княгининому, повернули посвідчення та закрили справу

19 Січня 2023, 17:05
Водію, якого зловили нетверезим у Княгининому, повернули посвідчення та закрили справу 375
Водію, якого зловили нетверезим у Княгининому, повернули посвідчення та закрили справу

Демидівський районний суд закрив провадження у справі проти чоловіка, якого затримали нетверезим у автомобілі та постановив повернути йому водійське посвідчення. Таке рішення суддя прийняв з огляду на відсутність у діях підсудного складу правопорушення.

Про це журналісти видання Район.Демидівка дізналися із матеріалів справи. 

Як йдеться у матеріалах справи, в середині липня 2022 року в селі Княгинине затримали нетверезого чоловіка, який керував автомобілем. В суді він пояснив, що, дійсно, того дня він під дією алкоголю перебував у салоні своєї автівки. Втім, транспортним засобом не кермував, оскільки в машині сів акумулятор. Тож зателефонував знайомому. попросив привезти новий зарядний пристрій та сісти за кермо його автівки. 

В салоні, казав підсудний, перебували й інші чоловіки. Втім, коли побачили поліцейське авто, повтікали. Як наслідок – на нетверезого власника машини правоохоронці склали адмінпротокол. 

Твердження, що нетверезий чоловік не їхав, а лиш намагався завести зіпсований автомобіль, підтвердили й члени добровольчого формування, які в ту ніч патрулювали з поліцейськими.

Цю версію в сіді також підтвердив і родич підсудного, який і мав підвезти справний акумулятор та довезти його додому, оскільки останній вживав алкоголь.

Зважаючи на те, що під час перегляду відеозапису подій тієї ночі не було зафіксовано, як нетверезий водій кермував транспортним засобом, суд дійшов висновку, що в його діях немає правопорушення. 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024