На Рівненещині – надвисокі показники летальності: попередили про більш жорсткий карантин

27 Жовтня 2021, 18:20
Засідання комісії ТЕБ та НС у Рівненській ОДА 408
Засідання комісії ТЕБ та НС у Рівненській ОДА

У Рівненській ОДА попередили про введення більш жорсткого карантину.

Медична система Рівненщини перевантажена, деякі лікарні заповнені на 100%, щодня 10-20 смертей від Covid-19. Такі дані щодо епідемічної ситуації озвучили на позачерговому засідання обласної комісії ТЕБ і НС, яку провів перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

 

«Маємо надвисокі показники летальності. Найближчі два тижні ми прогнозуємо подальше ускладнення епідемічної ситуації. Потрібні найбільш жорсткі заходи для стабілізації рівня захворюваності. Наразі 76% ліжок зайнято, резерву вистачить лише на кілька днів»,  –наголосив головний санітарний лікар області Роман Сафонов.

 

Як повідомила начальниця управління медичної допомоги департаменту охорони здоров’я ОДА Олена Гандзюк, для лікування ковід-хворих оперативно додано ліжка у трьох лікарнях – Корці, Радивилові, Млинові. Ще дві лікарні – Володимирці та обласному госпіталі ветеранів війни – чекають на погодження із МОЗ.

 

Це дасть можливість розгорнути додаткові 250 ліжок та розвантажити попередні лікарні.

 

Відучора ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області розпочало перевірки ринків на дотримання карантинного законодавства, проводилася попереджувальна робота із продавцями та власниками торгових точок.

 

Керівник ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області Володимир Лазарчук повідомив – два дні поспіль на ринках області фіксують суттєві порушення карантину: відсутній масковий режим, немає антисептиків, є скупчення людей.

 

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко нагадав, що Постанова КМУ № 1236 регламентує роботу в «червоній» зоні лише продуктових ринків. Разом з тим, в області дозволено роботу усіх ринків, адже більшість з них є змішаного типу. Але у разі недотримання карантинних вимог, ринки закриватимуть на термін до двох тижнів. Інакше епідемічну ситуацію не врятувати.

 

Також впродовж двох діб буде моніторитися ситуація у транспорті. Якщо перевізники не будуть дотримуватися норм, будуть жорсткіші рішення щодо перевезень.

Читайте також: У Дубенській лікарні заповнені більше половини місць для пацієнтів із коронавірусом

 

«Обласна комісія має повноваження приймати додаткові обмежувальні заходи. Це стосується і можливості закриття суб’єктів господарювання, які не виконують заходи «червоної» зони, а також зупинки транспорту. Так, це негативний фактор. Але, якщо буде і дані рости захворюваність, ми вимушені будемо це зробити. Адже медична система перевантажена. Даємо час – два дні узгодити недоліки працівникам ринків і перевізникам. Дерспоживслужба та Нацполіція проаналізує ситуацію і на черговій комісії ТЕБ і НС будемо приймати конкретні рішення», - прокоментував Сергій Подолін.

Читайте такожНа Рівненщині 21 людина померла від COVID-19, захворіли – 879

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39