Як захистити від COVID своїх працівників: поради фахівців
Щодня в Україні зростає кількість хворих на коронавірусні інфекцію, тому керівникам фірм та установ потрібно подбати про безпеку своїх працівників.
Фахівці Центру громадського здоров’я нагадують прості і дієві поради, які допоможуть уберегти ваших співробітників на робочому місці від інфікування COVID-19.
-
Вакцинуйтеся! Компанії, які мають у своєму штаті понад 50 охочих щепитися проти COVID-19, можуть записатися на колективну вакцинацію. Якщо охочих щепитися в організованому колективі менш ніж 50, заохочуйте колег щепитися, перелік центрів вакцинації: https://list.covid19.gov.ua/
-
Слідкуйте за чистотою. Робоче місце ваших працівників повинно бути чистим: поверхні та предмети слід регулярно протирати дезінфікуючими засобами.
-
Заохочуйте колег дотримуватися гігієни рук. Працівники повинні регулярно та ретельно мити руки.
-
Забезпечте дозатори для дезінфекції рук на видних місцях, а також створіть доступні місця, де співробітники можуть мити руки водою з милом.
-
Пам’ятайте про особистий простір ваших працівників.
-
Відправляючи співробітника у відрядження в іншу країну, спочатку ознайомтеся із правилами подорожей. Для цього скористайтеся сервісом МЗС: https://tripadvisor.mfa.gov.ua/
-
Ваші працівники повинні дотримуватися місцевих обмежень щодо поїздок та відвідувань масових заходів.
-
Якщо працівник відчуває перші ознаки застуди, йому слід залишатися вдома.
-
У випадку, якщо під час перших ознак застуди, працівнику необхідно бути на робочому місці, йому потрібно користуватися захисною маскою. Змінювати її слід щодві години або як тільки маска стає вологою.
-
Переконайтеся, що у вас є закриті сміттєві контейнери для утилізації використаних одноразових серветок і масок.
-
Популяризуйте віддалену роботу онлайн.
Читайте також: Спростували фейк, що куріння захищає проти COVID-19