Рибпатруль тричі за тиждень ловив на Дубенщині браконьєрів

31 Березня 2021, 18:17
493

У період з 25 по 31 березня 2021 року Рівненський рибоохоронний патруль задокументував 18 порушень природоохоронного законодавства.

Так, склали 12 протоколів за порушення Правил рибальства та чотири — грубих порушень Правил рибальства. Крім того, оформили два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна. Про це повідомляють на сайті Управління державного агенства рибного господарства у Рівненській області.

«За даний період на порушників наклали 867 гривень штрафів. Завдали збитків рибному господарству – 3 485 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили понад 22 кілограми водних біоресурсів. Також вилучили дві одолиниці заборонених знарядь лову та ще 23 – за актами безхазяйного майна», – повідомив заступник начальника управління Олександр Новак.

27 березня державні  інспектори задокументували грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на Хрінницькому водосховищі, поблизу села Товпижин Дубенського району. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – сіткою.

В такий спосіб чоловіки виловили майже два кілограми водних біоресурсів, а саме: три щуки та три ляща. Збитки, завдані рибному господарству, склали 1 530 гривень. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучили.

29 березня в ході рибоохоронної роботи рибпатрульні спільно з інспекторами патрульної поліції на річці Стир, поблизу села Підлісці Дубенського району викрили двох громадян, які ловили рибу сіткою.

Чоловікам в такий спосіб вдалось зловити понад три три водних біоресурсів, а саме: плітки — 11 екз. та щуки — 3 екз. Збитки, завдані рибному господарству, склали 1 955 гривень. Знаряддя лову, рибу та гумовий човен вилучили до рішення суду.

На осіб склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готують для передачі до районних судів Рівненської області для притягнення порушників до відповідальності.

29 березня під час обстеження Хріницького водосховища, поблизу села Хріники, селп Набережне та села Боремель знайшли безгосподарське майно. Загалом вилучили понад 17 кілограм риби та 23 одиниці мисинових сіток, загальною довжиною 704 метри. Склали акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя лову вилучили.

Для довідки: з першого квітня вступила в силу нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39