У Рівненській облдержадміністрації появснили відсутність «лікарняних» листків

26 Березня 2021, 14:11
364

У деяких медзакладах Рівненщини немає бланків про тимчасову втрату працездатності.

Про це повідомив начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник.

За його словами, що документи, які видають зараз, можна буде згодом обміняти.

Відсутність у деяких лікувально-профілактичних закладах Рівненщини так званих «лікарняних» листків очільник обласної медицини пояснив тим, що в державі триває процес реформи діджиталізації, тобто перехід на електронну систему. Тому МОЗ інтенсивно впроваджує введення електронного листка тимчасової втрати працездатності.

«В деяких лікувально-профілактичних закладах області дійсно відсутні бланки листків тимчасової втрати працездатності. Проте МОЗ дано лист-роз'яснення, що такі лікувально-профілактичні заклади в цей перехідний період мають право видавати медичні документи, а саме документ для встановлення тимчасової втрати працездатності на спеціальних довідках, які розроблені закладами охорони здоров'я», – коментує Олег Вівсянник.

Ці довідки, пояснив посадовець, після друку й доставлення на Рівненщину бланків листків непрацездатності можна буде на них обміняти. Зараз область працює у звичному режимі, заклади надають меддопомогу і всі документи видають пацієнтам, – запевнив Олег Вівсянник.

Чиновник також наголосив, що в області готуються до переведення закладів охорони здоров'я на систему електронного документообігу, так звану депаперизацію. Найближчим часом Рівненщина матиме ресурс для видачі електронних «лікарняних» листків.

Читайте також: На Рівненщині розширюють ліжковий фонд для хворих з COVID-19

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39