У Демидівці школярам розповіли про битву під Крутами

29 Січня 2021, 18:29
593

У Демидівській бібліотеці восьмикласникам розповіли історію битви під Крутами.

Ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша вмита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами. Дата 29 січня увійшла в історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини. Про це зазначають на сторінці Центральної бібліотеки у Демидівці.

28 січня в центральній бібліотеці для учнів восьмих класів Демидівського ліцею провели історико–патріотичний екскурс «Згадаємо юність, що горіла в Крутах». Захід присвячений вшануванню пам’яті українських юнаків, що полягли у бою під Крутами.

Бібліотекарка розповіла про події, які передували битві під Крутами, політику тогочасного уряду, про  самовідданий подвиг юних патріотів, котрі 29 січня 1918 року пішли, сповнені молодечого запалу, віри в перемогу, на захист своєї держави і майже всі загинули у битві.

Читайте також: У Дубні вшанували пам’ять героїв Крут

У ході заходу учні Собчук Вікторія та Рябонець Артем прочитали вірш Павла Тичини «Пам’яті тридцяти». 

На завершення  присутні переглянули  документальний фільм «Крути», виставку пам’ять  «Згадаймо юність, що горіла в Крутах» та пам’ять полеглих Героїв, вшанували хвилиною мовчання.



 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024