Школи в Україні зобов'язані мати медика, – Кабмін

21 Січня 2021, 16:50
492

Медик відтепер має бути у штаті кожного закладу загальної середньої освіти в Україні.

Це правило діє для приватних і державних шкіл, повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, – про це інформує gazeta.ua

Він наголосив, що 20 січня Кабмін ухвалив відповідну постанову «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти», яку розробило МОЗ.

«Затверджений Порядок передбачає, що медичне обслуговування може здійснюватися медичними працівниками, які входять до штату таких закладів освіти. Якщо ж медика немає, то можна укласти договір із будь-яким закладом охорони здоров'я про медичне обслуговування», – пояснив Ляшко.

За його словами, під час навчання в учнів має бути постійний контроль за станом здоров'я. Медики мають слідкувати за тим, щоб діти вчасно вакцинувалися, проходили медичний огляд для профілактики. Також школярам повинні пояснювати питання щодо вакцинації, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, збереження репродуктивного здоров'я, протидії поширенню серед учнів звичок, небезпечних для їх фізичного та психічного здоров'я.

Учні випускних класів після закінчення жорсткого карантину вчитимуться за змішаною формою навчання. У тих областях, де ситуація з епідемією буде під контролем, вони зможуть навчатись як зазвичай. Повернення учнів випускних класів до повноцінного і звичного навчання необхідне та важливе.

Читайте також: Пенсії з 1 січня зросли для 2,3 мільйона українців

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024