Портрет хворого на COVID-19: що змінилося на Рівненщині

15 Січня 2021, 14:06
383

На Рівненщині ситуація із COVID стабільна, а пацієнти отримують якісну медичну допомогу.

Про це під час онлайн брифінгу повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

«Ми дещо відмічаємо збільшення кількості пацієнтів. Проте можливості лікувально-профілактичних закладів та всієї медичної системи Рівненщини дозволяють з упевненістю стверджувати, що усі пацієнти отримують якісну допомогу. При збільшенні кількості хворих на COVID, відповідно зростають кількість контактних осіб, а також проведених тестувань. Загалом на сьогодні в області ситуація стабільна, але ми спостерігаємо за сезонністю захворювання», - розповів Олег Вівсянник.

За його словами, хвороба більш важко протікає у людей старшого віку та у пацієнтів із наявною супутньою хронічною патологією. Загалом, якщо порівнювати з початком тижня, то відмічається незначне збільшення хворих у важкому стані. Наразі із 441 пацієнта, який лікуються у медзакладах області, 122 – у важкому, а дев’ятеро підключені до ШВЛ-апаратів.

Також довше проходить лікування, коли COVID дає наслідки, зокрема, на дихальну недостатність або загострення інших хвороб. Для цього в області розроблений маршрут пацієнта. Кожного хворого, після проведення основного курсу лікування у закладах першої хвилі, за направленням медичного працівника окремо скеровують до лікувального закладу.

«Хочу звернути увагу на те, що епідемія коронавірусу не завершена. Вона може мати системний сезонний сплеск. Тому і надалі необхідно дотримуватися усіх правил карантину», - наголошує Олег Вівсянник.

Читайте також: З березня на Рівненщині почнуть вакцинувати від коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024