Жителям Рівненщини пропонують добровільно позбутися зброї

13 Січня 2021, 15:23
301

Жителі Рівненської області мають змогу позбутися зброї.

На теренах краю стартував місячник добровільної здачі зброї, – інформують у пресслужбі поліції.

З 14 січня до 10 лютого цьогоріч громадяни можуть звернутись до відділів і відділень нацполіції, до дільничних офіцерів поліції області та добровільно здати вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спецзасоби.

Добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони після відповідної перевірки можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законодавством порядку.

Також громадяни, близькі родичі яких померли, повинні здати у п’ятиденний строк зброю чи спецзасоби, що їм належали, до вирішення питання про спадщину. Зберігання ж зброї та спецзасобів без дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність у виді штрафу та конфіскації зброї.

Звертаємо увагу, в разі добровільної здачі зброї, що передбачено частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу України, громадяни звільняються від кримінальної відповідальності. Однак, за незаконне поводження із вогнепальною або холодною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами частина 1 та 2 вказаної статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024