Субсидії: кому буде легше отримати виплати

13 Січня 2021, 16:04
362

Українцям спростили порядок надання субсидій.

Отримання житлової субсидії стане простішим для українців, які тимчасово перебувають за кордоном, успадкували житло чи не мають доходів. Про відповідні рішення повідомляють у Мінсоцполітики.

Житлову субсидію зможуть отримати:

  • домогосподарства, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення;
  • особи, що перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку;
  • особи, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування;
  • особи, які не мають доходів і звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Також уряд спростив оформлення субсидії для осіб, які отримують допомогу по частковому безробіттю у зв'язку із запровадженням карантину.

Житлову субсидію отримує понад 3,1 мільйона домогосподарств. Середній розмір нарахувань на місяць становить близько 1633 гривень.

Якщо людина отримала субсидію неправомірно, її зобов'яжуть повернути кошти. Перевірятиме доходи українців, які хочуть отримувати чи отримують ці виплати, Міністерство фінансів.

Читайте також: Бізнес штрафуватимуть за клієнтів без масок

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024