На Рівненщині перевірили, як медзаклади використовують кисень

28 Грудня 2020, 14:33
Фото ілюстративне 228
Фото ілюстративне

Фахівці Управління Держпраці здійснили превенцію та моніторинг безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Це пов’язано із збільшенням госпіталізації хворих із COVID-19 та підвищеною потребою у використанні кисню, повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Широку інформаційно-роз’яснювальну роботу провели впродовж листопада-грудня.

Зокрема, фахівці обстежили 21 заклад охорони здоров’я, які функціонують в області та визначені для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадкам та з підозрою на інфікування COVID-19 І та II хвилі.

Загалом в Україні інспектори Держпраці провели понад 400 інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо безпечного використання кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у більш ніж 400 закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком та з підозрою на інфікування COVID-19, у тому числі у 40 закладах тимчасового розміщення пацієнтів.

Робота, проведена протягом листопада-грудня, показала низку проблем, що є потенційною загрозою для працівників закладів охорони здоров’я та пацієнтів, зокрема:

• відсутність у достатній кількості спеціально навченого персоналу, що обслуговує зазначене обладнання;

• підключення, транспортування та експлуатація балонів здійснюється з порушеннями елементарних вимог безпеки;

• керівництвом закладів охорони здоров’я не вжито усіх необхідних заходів безпеки щодо зниження ризиків виникнення нещасних випадків під час експлуатації балонів.

За результатами проведеної інспекторами роз’яснювальної роботи виявлені порушення були оперативно усунуті.

Читайте також: На Рівненщині підтвердили 37 нових випадків коронавірусу, троє людей померли

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39