У Рівненській ОДА розповіли, як в умовах COVID-19 відбуватимуться місцеві вибори

14 Жовтня 2020, 10:35
1757

Під час онлайн брифінгу заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко розповів про рекомендації щодо дотримання протиепідемічних заходів для комісій та виборців під час місцевих виборів-2020.

Про це повідомили на сайті Рівненської ОДА

Порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 (зі змінами від 14.09.2020 № 846).

Перед початком роботи голова окружної, територіальної, дільничної виборчої комісії, в разі його відсутності – заступник голови виборчої комісії, а в разі відсутності голови та його заступника - секретар комісії визначає відповідальну особу, яка проводить опитування щодо наявності симптомів респіраторних захворювань та температурний скринінг:

  •  усім особам, які заходять до приміщень для голосування та приміщень виборчих комісій, перед входом до таких приміщень;
  • усім особам, які беруть участь в організації голосування виборців за місцем перебування;
  • залученим до виконання обов’язків під час виборчого процесу поліцейським, працівникам органів, закладів, установ, на території яких розташовані приміщення для голосування та приміщення виборчих комісій.

У разі виявлення у особи підвищення температури тіла понад 37,2 °С та/або симптомів респіраторних захворювань такій особі рекомендовано утриматися від відвідування приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування, участі в організації голосування виборців за місцем перебування та звернутися за медичною допомогою.

На вході до приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування:

  • обладнуються місця із спиртовмісними дезинфікуючими (антисептичними) засобами для рук (стійки, станції, настінні диспенсери тощо);
  • розміщуються інформаційні матеріали щодо протиепідемічних заходів, що впроваджуються.Біля входу та у приміщенні для голосування наноситься розмітка, що вказує на необхідність дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра та оптимальний маршрут руху для здійснення голосування.

У приміщенні для голосування рекомендується одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

Виборцям під час проведення голосування необхідно:

  • дотримуватися протиепідемічних заходів, установлених цим Порядком;
  • обробити руки дезінфікуючими (антисептичними) засобами перед входом до приміщення для голосування та після виходу з нього;
  • перебувати у респіраторі або захисній масці, у тому числі виготовленій самостійно, таким чином, щоб були прикриті рот та ніс. Члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи;
  • мінімізувати час перебування у приміщенні для голосування;
  • утриматися від відвідування приміщень для голосування разом з дітьми;
  • за можливості для здійснення голосування використовувати особисту ручку.

Для випадків, коли у виборця, який прийшов на виборчу дільницю, виявлено підвищення температури тіла понад 37,2 °С та/або симптоми респіраторних захворювань, у приміщенні для голосування на кожній з виборчих дільниць необхідно облаштувати відокремлені кабіну та виборчу скриньку для голосування.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39