Фейк: діти, які бояться захворіти на COVID-19, зможуть не ходити до школи

15 Серпня 2020, 09:00
897 Джерело: фото ілюстративне

Діти не можуть ігнорувати навчання у школі, якщо вони чи їхні батьки бояться зараження COVID-19.

Протилежне зараз поширюють в освітянських fb-групах і деяких медіа.

Інформація про це начебто взята зі слів т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета в ефірі Україна 24. Проте про невідвідування школи не йшлося, пише НУШ.

Ведучий запитав Шкарлета, чи будуть застосовуватись до нього як батька санкції, якщо він не відпускатиме свою доньку до дитсадка, побоюючись, що там вона може захворіти на коронавірус. Під санкціями ведучий мав на увазі те, що коли “дитина не ходить місяць чи два, її, здається, можуть виключити з дитсадка”.

“Ми дуже лояльно до цього ставимось, тому що це особливий рік. І я думаю, що будь-які заборони в цьому випадку не повинні діяти. Враховуючи те, що це право батька, право матері не пускати дитину в разі певної застороги до дитячого садка. І ніякі санкції, я думаю, застосовуватись в цьому випадку не будуть” відповів Шкарлет.

Після цього ведучий уточнив, чи це точно, і чи міністерство надасть відповідні рекомендації.

“Ви дійсно праві. Я думаю, що ми обов’язково такий рекомендаційний лист надамо. Тому що правила є правилами, а рік особливий” пообіцяв очільник МОН.

Як бачимо у студії йшла розмова лише про дитсадки.

Щоб переконатись, можете переслухати відеозапис ефіру - за цим посиланням ви перейдете одразу на потрібний момент відео.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39