У Демидівській громаді розвиватимуть туризм

06 Серпня 2020, 17:00
1486

Менеджери культури ОТГ Рівненської області відвідали Демидівську громаду в рамках проєкту «Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини» за підтримки УКФ який реалізує Рівненське РВ АМУ.

Керівниця відділу культури, туризму, молоді та спорту Демидівської селищної ради  Наталія Іщук розповіла  гостям про головні зміни у сфері культури від моменту коли громада об’єдналася, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

«Наша культура була у плачевному стані. Заклади культури у селах роками не бачили ремонтів, а заходи та концерти практично ніхто не відвідував. Тому ми одразу вирішили повернути довіру до сфери культури та залучити якомога більше людей до споживання культурних продуктів. Водночас у сільських клубах провели ремонтні роботи» – зазначила Наталія Іщук. 

На території Демидівської громади розташований Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» та музей «Козацькі могили» які щороку відвідують тисячі туристів.  Відтак ці об’єкти є не лише туристичною принадою громади, а й відкривають нові можливості для розвитку сфери культури та креативних індустрій в цілому.  

Особливу увагу у громаді приділяють розвитку та підтримці агротуризму. Найбільше таких садиб є неподалік річок та Хрінницького водосховища. Тут туристам пропонують затишні домашні умови проживання в окремих будинках чи кімнатах. У господарів можна замовляти домашні продукти та Демидівські смаколики. 

Учасникам проєкту презентували страви з кулінарної спадщини Демидівщини - домашній хліб на черені, гречані вареники з сиром та куліш.  

Заступниця начальника управління культури і туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова розповіла про особливості ведення зеленого агротуризму,  нагадала про обласні програми підтримки такої діяльності. Для сільського населення такий вид самозайнятості є цілком прийнятним.   

У другий день роботи учасникам презентували сучасні методи роботи у розвитку внутрішнього туризму. Ярослава Гаврилова презентувала оновлений бренд та стратегію Рівненщини туристичної, запросила усіх менеджерів культури бути активними та завчасно повідомляти про різні активності своєї громади, тоді  на обласному рівні вони матимуть підтримку різного спрямування.  

Особливу увагу під час творчої студії приділили темі  «Мистецькі фестивалі - як розвиток подієвого туризму». Своїми практичними напрацюваннями поділилися представники Демидівської громади. Презентували також Археологічну пам’ятку – урочище Шанків Яр, даний проєкт також мав фінансову підтримку УКФ у 2019 році.  

Людмила Кушнер, тренерка проєкту, розповіла про ґендерно орієнтований підхід у розвиток культури та мистецтва, поняття «стать» та «ґендер» і як провести гендерний аналіз. 

«Потрібно систематично проводити ґендерний бюджетний аналіз усіх програм, досліджувати можливості жінок і чоловіків та підгруп у рамках цих двох категорій у доступі до послуг, проводити просвітницькі та інформаційні кампанії щодо підвищення інтересу і залучення чоловіків та хлопців до заходів у галузі культури і мистецтва» – наголосила Людмила Кушнер.  








 

 

 

 

Коментарі
07 Серпня 2020, 12:19
Оце так презентація та обслуговування - гарячі страви в разових пластмасових тарілках.....
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024