Демидівська та Боремельська громади вчаться правильно управляти фінансами

03 Серпня 2020, 15:32
796

Для керівників об’єднаних територіальних громад, посадовців органів місцевого самоврядування та відповідальних за управління фінансами стартувала короткострокова програма онлайн навчання.

Тема – «Актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації». Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА. 

«Колеги, у вас є чудова нагода вдосконалити свої знання і вміння. Разом із Західним офісом Держаудитслужби ми організували навчання з питань управління фінансами в ОТГ. Ви зможете розібратися у всіх тонкощах формування бюджетів. Акцент - на пошуку та використанні наявних ресурсів для наповнення місцевої казни. Зокрема, детінізація підприємницької діяльності та інвентаризація земель», – сказав у вітальному слові голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Навчання відбуватиметься у дистанційному форматі на базі Рівненського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій стартували навчання. Триватиме курс 3 тижні.

Проводитимуть навчання фахівці управління Західного офісу Держаудитслужби у Рівненській області, департаменту фінансів Рівненської ОДА, Рівненської міської ради та головного управління Держгеокадастру в області. Всі викладачі – це практики з багаторічним досвідом.

Першочергова увага на курсі буде приділена питанням забезпечення ефективного та цільового використання бюджетних коштів.

«Рівненщина – територія рівних можливостей. Важливо, аби співпраця з бізнесом була прозорою і на однакових умовах. Ми повинні захистити власників паїв від рейдерських захоплень землі і відкрити привабливі ділянки для інвестора. Це нові можливості і нові надходження до бюджетів громад. Це добробут мешканців. Від взаємодії між усіма нами залежить і успіх області», – підсумував Віталій Коваль.

За результатами навчання учасники отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Читайте також:  У Демидівці проведуть навчання з професійної підготовки спеціалістів

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024