Місцеві бізнес-проєкти отримають підтримку з обласного бюджету

26 Липня 2020, 12:40
875

Майже три десятки суб’єктів підприємницької діяльності Рівненщини отримають фінансову підтримку з обласного бюджету на загальну суму в один мільйон гривень.

Відповідне рішення прийняли на засідання обласної комісії, яка проводить конкурсний відбір проєктів місцевого малого та середнього бізнесу. Участь в засіданні взяв перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, повідомляють на сайті Рівненської обласної ради. 

Нагадаємо, суть конкурсу полягає в тому, щоб обрати проєкти, які отримають фінансову підтримку з обласного бюджету, а саме – на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами  банків, які підприємці взяли на розвиток своєї справи.

Бажання отримати таку грошову підтримку цьогоріч виявили 30 представників місцевого бізнесу з різних районів Рівненщини та в різних видах господарської діяльності. До участі в конкурсі зголосилися підприємці, які працюють в сільському господарстві, ресторанному бізнесі, займаються деревообробкою, ремонтом та обслуговуванням автомобілів, будівництвом, виробництвом металевих виробів та навіть фармацевтичних препаратів, а також виготовляють іграшки.

Вартість усіх поданих проєктів коливається від 46 тисяч до понад 17 мільйонів гривень. А самоокупність  - від року до десяти.

Однак, за умовами конкурсу, розмір відшкодування відсоткових ставок для одного проєкту не перевищуватиме 12 відсотків.

Крім того, обов’язковими умовами допуску проєктів до участі в конкурсі є відсутність будь-яких боргів, зокрема, податкових, та наявність лише офіційно найнятих працівників.

Звертають члени конкурсної комісії також увагу на термін окупності проєкту, кількість нових робочих місць, які з’являться завдяки його реалізації, а також на перспективи розвитку того чи іншого виду бізнесу.

Зважаючи на карантин, засідання конкурсної комісії відбувалося в режимі відеоконференції, під час якої підприємці мали можливість презентувати свої проєкти, а члени комісії  – задати претендентам запитання.

Варто зауважити, що частина цьогорічних учасників беруть участь в конкурсі не вперше. 

«Приємно відзначити, що серед цьогорічних претендентів я побачив знайомі обличчя. Тобто наші підприємці вже переконалися, що ця ініціатива, яку ми фінансуємо з обласного бюджету, успішно працює. І хоч це не такі великі гроші, однак, як кажуть учасники конкурсу з досвідом, вони є непоганою підтримкою їхньої справи. Тим паче в такий непростий рік, як цей», – зауважив Сергій Свисталюк.  

У підсумку, з 30 поданих проєктів у підтримці з обласного бюджету відмовили лише трьом учасникам. Головна причина відмови – грошова підтримка з обласного бюджету не може використовуватися на поповнення обігових коштів підприємства чи фірми. Це одне з конкурсних обмежень. Загалом же, переможці цьогорічного конкурсу отримають з обласного бюджету від 18 до 70 тис.грн.   

Читайте також:  Рятувальник з Рівненщини потребує допомоги на лікування

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024