Поліцейські офіцери громади у Рівному вчилися протидіяти домашньому насильству

23 Липня 2020, 20:00
792

Тренінг проводили представники «Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» та фахівці центру безоплатної вторинної правової допомоги, поліцейські управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Рівненській області 21 та 23 липня.

Присутні мали нагоду обговорити та узагальнити законодавчі основи та практичні аспекти реагування поліцейського офіцера громади на випадки домашнього насильства, повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини. 

Мета навчання, зазначають у організації «Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» — налагодження максимально ефективної взаємодії усіх суб’єктів під час реагування на випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі на рівні об'єднаних територіальних громад Рівненщини.

Тренінг проходив у вигляді обговорень та інтерактивних завдань. На початку поліцейські офіцери громад мали змогу поставити свої запитання, на які хотіли б отримати вичерпні відповіді та розібратися у ситуації. Приміром, про особливості проходження колекційної програми кривдником, про професійне вигорання, про допомогу жертві, яка не хоче звертатися за допомогою та не визнає насильницьких дій над собою тощо. Тож діалог із аудиторією складався із перших хвилин, бо кожен присутній в силу своєї роботи має досвід комунікації із кривдником. Головне, вважає юристка Тетяна Мельник, його почути, ним обмінятися та збагатитися.

Організатори подібного «обміну досвідом» сподіваються, що кожен поліцейський офіцер громади зможе застосувати отримані знання у службовій діяльності.

Читайте також: Біля села Боремель затримали двох браконьєрів

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024