На Рівненщині компенсують житло дітям-сиротам

09 Липня 2020, 11:16
1405

У цьому році  Рівненській області на компенсацію для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, передбачено субвенцію з державного бюджету у розмірі понад 33 мільйони гривень.

Загалом на Рівненщині на квартирному обліку перебуває 1273 дитини-сироти, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Так, понад тисячу осіб – претендують на компенсацію коштом субвенції з держбюджету в порядку черговості, повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Цьогоріч Мінсоцполітики запровадило багато нових ініціатив щодо забезпечення житлом даної категорії осіб за кошти з держбюджету. Про це йшлося на всеукраїнській селекторній нараді, організованій Міністерством соціальної політики України.

У студії Рівненської ОДА до наради долучилися перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, директор обласного департаменту соціального захисту населення Олексій Шамак, начальник служби у справах дітей ОДА Віктор Марчук та інші представники профільних структурних підрозділів.

Як повідомив директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслан Колбаса, нова Постанова КМУ від 1 червня 2020 року № 515 уніфікована, скорочена та врегульовує багато питань щодо компенсації на забезпечення дітей-сиріт житлом коштом коштів субвенції з держбюджету.

Читайте також: У селі Малеве завершують утеплювати фасад школи

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024