У селі Малеве завершують утеплювати фасад школи

09 Липня 2020, 09:10
1520 Джерело: http://www.rv.gov.ua

У Малевому на Демидівщині  триває реконструкція загальноосвітньої школи. 

Роботи відбуваються у рамках Національної програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Про це йдеться на сайті Демидівської РДА.

Майбутнє  це не те, куди ми йдемо, а те, що ми створюємо, переконані жителі Боремельської громади.

Уся шкільна родина докладала величезні зусилля для облаштування школи, але про те, що зроблено завдяки реалізації Президентської програми «Велике будівництво» і мріяти не могли.  Сьогодні малівчани впевнені майбутнє буде затишне, добротне і надійне.

Уже 1 серпня планують завершити першу стадію реалізації проєкту, що включає перекриття даху, утеплення та оновлення  фасаду, проведення протипожежних заходів (вогнезахист, блискавкозахист, система пожежної сигналізації та автоматична система пожежогасіння).

Незабаром  239 дітей із сіл Малеве, Берестечко, Більче, Пашева та Золочівка зможуть розпочати навчання у  оновленому закладі. Завдяки проведеним  роботам по енергоощадженню очікується зменшення витрат на обігрів приміщення на 50  відсотків, внормується температурний режим у закладі  та  відповідно зменшиться відсоток захворюваності учнів. Адже до реконструкції  взимку в приміщенні  було холодно і діти у класах змушені були сиділи у верхньому одязі.

Загальноосвітня школа для села Малеве це не лише освітній заклад, це центр проведення масових заходів. Саме тому реалізація проєкту створить сприятливі умови проведення дозвілля для усіх вікових груп населення громади.

Другим етапом реалізації проєкту є облаштування спортивних майданчиків,  проведення озеленення та благоустрою пришкільної території.

 Молодь села в очікування  другого етапу проєкту.  Адже в умовах карантину проведення занять в спортивному залі заборонено. А на відкритому  повітрі, на жаль, не має облаштованих місць.  Для сучасної молоді, дітей шкільного віку перебування на свіжому повітрі, заняття спортом та розвиток здорового способу життя вкрай важливе питання.

 На території району найближчим часом  реалізовуватиметься   ще один об’єкт «Великого будівництва» ‒ поточний середній ремонт  дороги «Лисин-Товпижин»  на відрізку  від села Хрінники до церкви села Товпижин, протяжністю три кілометри. Автомобільний шлях забезпечує транспортне сполучення між селами Лисин, Хрінники, Товпижин.

Місцеві жителі розповідають, що ця дорога –  проблема для водіїв.  Місцями повністю вкрита вибоїнами. На ній є такі небезпечні ділянки, що автомобіль може загрузнути у багнюці. Це унеможливлює комфортне пересування маршруток, шкільних автобусів та екстрених служб. Загальна вартість кошторисних робіт становить 12,5 мільйона гривень.

Читайте також: На Демидівщині відремонтують дві дороги





​​​​​​​

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024