Оздоровча кампанія для дітей на Рівненщині залежить від епідситуації

01 Липня 2020, 15:23
882

Підготовку до оздоровчої кампанії 2020 року обговорили на засіданні обласного оперативного штабу з координації проведення оздоровчої кампанії у Рівненській ОДА.

Про це йдеться на сайті відомства.

«Оздоровлення дітей у цьому році не скасували. Однак через карантинні обмеження оздоровчий сезон у всіх областях України відтерміновано. Наразі потрібно чекати роз’яснень головного санітарного лікаря України щодо вимог, яким повинні відповідати заклади оздоровлення. Вони відновлять свою роботу, якщо дозволятиме епідситуація в області», – зазначила голова штабу, заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Усі контролюючі органи, які відповідають за стан готовності та створення безпечних умов перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку, готові до проведення інспекції.

Так, члени оперативного штабу очікують рекомендацій головного державного санітарного лікаря України про організацію проходження медогляду працівниками закладів та дітей, яких направлятимуть на оздоровлення.

Також на засіданні штабу обговорили питання підтримки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку в умовах запроваджених карантинних та обмежувальних заходів.

«Наразі така підтримка передбачена лише для закладів комунальної власності. Рівненська ОДА звернулася до Мінсоцполітики щодо роз’яснень даного питання, а також до Кабміну – про можливість вирішення його на державному рівні», – повідомила Людмила Шатковська.

Нагадаємо, для організації та проведення оздоровчої кампанії на Рівненщині з обласного та місцевих бюджетів передбачено понад 20 мільйонів гривень. Планують розпочати роботу 7 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та 2 санаторії.

Читайте також: Як пандемія вплинула на Демидівську та Боремельську громади

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024