У Демидівці відбулася зустріч із молодіжним активом громади

18 Червня 2020, 12:00
1173

Відбулась зустріч «Запускаємо молодіжну раду: змінюємо свою громаду», яка поклала старт проєкту «Вільний простір в Демидівській ОТГ».

Враховуючи карантинні обмеження, захід відбувся в онлайн-форматі і об’єднав молодих людей з різних населених пунктів нашої громади, повідомляють на сайті ОТГ.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки перемозі ГО «Сприяння розвитку села» у конкурсі грантів, організованому управлінням у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації. Очікується, що до кінця року буде створено комфортний простір для діяльності молодіжної ради – проведення майстер-класів, тренінгів, семінарів, організації кінопоказів, профорієнтаційних заходів.

Селищний голова Віктор Іщук запевнив, що селищна рада не лишатиметься осторонь і докладатиме максимум зусиль для налагодження тісної співпраці, голос молоді обов'язково буде почутий. Перші кроки до формування сталої молодіжної політики в Демидівській ОТГ було покладено ще в 2018 році прийняттям відповідного рішення селищною радою. До реалізації нового проєкту долучаються профільне управління, комунальні організації, заклади освіти і культури. Також голова побажав учасникам зустрічі наснаги, креативності та плідної праці.

Голова ГО «Сприяння розвитку села» Сергій Щербатюк розповів  молоді про принципи реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації, ознайомив з дорожньою картою створення молодіжної ради у Демидівській об’єднаній територіальній громаді.

Досвідом поділилися Максим Волович, голова Молодіжної ради при Рівненській облдержадміністрації та Віта Костюк, голова Молодіжної ради при Смизькій селищній раді. Спікери розповіли про засади діяльності молодіжних консультативно-дорадчих органів, можливості для реалізації ініціатив і творення якісної молодіжної політики.

Молодіжна рада – це інструмент молодіжного “голосу”, який дає можливість почути молодих людей. Це консультативно-дорадчий орган, який утворюється при органах місцевого самоврядування із представників молоді для консультування, розробки та реалізації молодіжної політики на місцях.

Сьогодні молодіжна рада це:
* Свідома та активна молодь.
* Освітній майданчик для розвитку демократії.
* Промоція нашої громади.
* Соціальний ліфт для молодих та активних.
* Нові, перспективні ідеї для розвитку нашої громади.
* Середовище для розвитку молоді.

Члени молодіжної ради у нашій громаді працюватимуть над формуванням і розвитком молодіжної політики, а також розвитком власних  навичок. Діяльність молодіжної ради ґрунтується на принципах верховенства права, законності, гласності, відкритості, відповідальності, інклюзивності.

По завершенню зустрічі учасники озвучили свої ідеї щодо покращення та розвитку молодіжного життя в громаді. Ми віримо, що саме ці активні молоді люди стануть лідерами молодіжного руху та будуть гідно представляти свої інтереси не тільки в громаді, а і поза її межами.

Читайте також: У Демидівці відкрили поліцейську станцію

Коментарі
31 Липня 2020, 18:10
молодці! оце так треба працювати з молоддю.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024