На Рівненщині розпочали ІФА-тестування

03 Червня 2020, 13:27
1765

Імуно-ферментний аналіз – це вид тестування, за допомогою якого виявляється комплекс антиген-антитіл, що виробляються, коли організм уражений вірусом.

Наразі в області діагностику проводять трьома методами: швидкими, ПЛР та ІФА-тестами. Проведення імуноферментного аналізу – найдешевше. Адже коштує лише від 50 гривень, натомість швидкий тест – 350 та ПЛР – від 2500 гривень, повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Згідно з наказом МОЗ є чіткий перелік тих, хто підлягає тестуванню. Це пацієнти з клінічними ознаками коронавірусної хвороби, пневмонією, контактні особи, хто потребує планової госпіталізації та операції, медичні працівники та правоохоронці.

«Треба перевірити населення центральної, південної та північної частин області. Пройти ІФА-тестування можна  у лабораторіях Сарненської ЦРЛ, Дубенського міського пологового будинку, Рівненської центральної міської лікарні, а також Рівненського центру громадського здоров'я  та обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім. В.Поліщука», – зазначив начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

За його словами, у лабораторіях цих закладів є відповідне обладнання, туди також планують закупити ІФА-тести. У чинній обласній програмі із запобігання поширенню, діагностики та лікування COVID-19 не було передбачено кошти для ІФА-тестування. Тому на сесії обласної ради планують внести зміни та виділити кошти на закупівлю тест-систем. Вони будуть розподілені відповідно до алгоритму, який розробляє обласне управління охорони здоров’я.

До слова, одна лабораторія за зміну може зробити до пів тисячі ІФА-аналізів. Відповідно на Рівненщині за день можна обстежити до трьох тисяч людей.

Масове тестування жителів області у майбутньому допоможе послабити карантинні заходи, швидко виявляти та локалізовувати вогнища інфекції - прогнозують в обласному управління охорони здоров’я Рівненської ОДА.

Читайте також: Новітні методи навчання для сучасних дітей: у Луцьку з'явиться перша ІТ-школа

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024