На розгляд Парламенту винесуть проєкт щодо ліквідації районів

29 Травня 2020, 15:50
1410

Завершили основний етап реформи адміністративно-територіального устрою.

В Україні  затвердили усі 24 перспективні плани формування територій громад областей, а отже, країна фактично отримала модель нового адміністративно-територіального устрою на базовому рівні, повідомляють у Рівненській ОДА.

«Децентралізація виходить на фінішну пряму. Вже маємо затвердженими 24 перспективні плани областей, які покривають 100% їх території. Наближається до завершення основний етап реформи», – прокоментував Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Відповідно до перспективних планів областей, затверджених Урядом, передбачається створення понад 1450 спроможних громад. На черзі формування нового субрегіонального рівня.

«Наступний крок – це внесення на розгляд Парламенту проєкт акта про ліквідацію та створення нових районів. Але головне завдання нових районів – це не надання муніципальних послуг, а ефективне державне управління на території. Таким чином, при затвердженні територій територіальних громад, і створенні нових районів можна говорити про завершення основного етапу реформи адміністративно-територіального устрою», – зазначив Олексій Чернишов.

Також він повідомив, що після затвердження територіального устрою на рівні громад і районів планується внесення змін або ж нові редакції Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації», щоб чітко розмежувати повноваження між органами влади.

Крім цього, буде внесено до Парламенту проєкт закону про засади адміністративно-територіального устрою, яким визначатиметься порядок внесення змін до адмінтерустрою у майбутньому.

Читайте також: В Україні запрацює система фото та відеофіксації на дорогах

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024