Закрили справу підприємця, який в карантин торгував продуктами в селі Боремель

28 Травня 2020, 10:35
Фото ілюстративне 1430 Джерело: https://vgoru.org/
Фото ілюстративне

У Демидівському районному суді Рівненської області розглядали справу підприємця, який під час карантину торгував на ринку в селі Боремель.

Події розгорталися зранку 20 березня, йдеться у матеріалах справи. Підприємець – уродженець Харківщини. Того дня він із дружиною приїхав торгувати на стихійному ринку продуктами. Як тільки стали розкладати товар, до них підійшли правоохоронці й повідомили, що торгівля – заборонена! На бізнесмена склали адмінпротокол за порушення карантину.

Під час судового засідання підприємець пояснив, що місце, де вони реалізовують свою продукцію, не ринок, а майданчик біля сільської ради. Того дня на торги приїхали лише три автівки. Ніяких заборон на торгівлю не було. Працівники сільської ради нічого їм не повідомили про те, що не можна продавати. На місці також не було жодних попереджень про заборону діяльності.

Офіційного документа чи рішення органу місцевого самоврядування про встановлені обмеження торговцю не показували й працівники поліції.

Натомість свідок у цій справі додала, що вони реалізовували лише продовольчу групу товарів. Краму іноземного виробництва у них не було. Працівники сільської ради ніяких заборон не робили.

Дослідивши всі матеріали у цій справі, суд вирішив закрити провадження у цій справі у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Читайте також: Заступника голови Боремельської сільради оштрафували за невчасно подану декларацію

 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024