Купальний сезон на Хрінницькому водосховищі відкриють після дозволу Уряду

19 Травня 2020, 10:21
1334

Рівненська обласна комунальна аварійно-рятувальна служба на водних об'єктах обстежує пляжі на Хрінницькому водосховищі перед купальним сезоном. 

Про це повідомив на брифінгу у понеділок, 18 травня, перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. 

Відповідно до розпорядження голови адміністрації, сезон купання традиційно мав розпочатись 15 травня, однак у зв'язку з карантином, лише 18 травня почали обстеження пляжів.

«Служба на водних об'єктах повинна обстежити акваторії пляжів, щоб на пляжах було безпечно. Але у зв'язку з тим, що діяв карантин, в першій декаді травня обстежень не проводилось», – зазначив перший заступник голов ОДА. 

Обстеження розпочали з трьох великих пляжів: Басів кут міста Рівне, пляж на Білому озері, а також пляж у Хрінниках Демидівського району. Загалом в області – близько 50 офіційних об'єктів, облаштованих для купання. На сьогодні близько 30 об'єктів уклали угоди з рятувальними станціями, яка гарантує безпеку відпочинку.

«Але офіційно роботу пляжі розпочнуть після рішення Кабінету міністрів щодо зняття карантину. Оскільки це об'єкти масового перебування людей, ми чекатимемо рішення Уряду», – наголосив Сергій Подолін. 

Також перший заступник голови ОДА згадав і про стихійні місця відпочину та назвав їх проблемою, вирішенням якої мають займатись місцеві органи влади спільно з поліцією.

Читайте також: В СНУ стартував набір художників у магістратуру  

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39