Коронавірус у районі: що відомо про інфіковану жінку з Лопавшого

04 Травня 2020, 10:01
5304

Жінка з Лопавшого, у якої виявили коронавірус, ймовірно, інфікувалася в Ужгороді. 

Про це журналістам видання Район.Демидівка повідомила помічниця Млинівського міжрайонного відділення обласного лабораторного центру Євгенія Савчук.

За словами медпрацівниці, 17 квітня у 66-річної жінки в Ужгороді помер брат. Наступного дня її автомобілем завезли на похорон. Додому пенсіонерка повернулася на перший день Великодня, 19 квітня. За кілька днів по тому, 25 квітня, проявилися симптоми й вона викликала «швидку». Пацієнтку госпіталізували, а 3 травня підтвердили COVID-19.

Відомо, що до Лопавшого жінка переїхала кілька років тому. До того жила в Ужгороді.

«Пацієнтка жила сама. Найімовірніше, вірус вона привезла з поїздки. В селі мало з ким спілкувалася. Наразі встановлюю коло контактних осіб. Сільські вулиці дезінфікуватимуть. Жінка перебуває в лікарні під наглядом медиків», – додала Євгенія Савчук.

Зазначимо, що наразі на перевірці у фахівців ще одна підозра на коронавірус – перевіряють зразки людини з Демидівки. Загалом у районі на вірусну інфекцію перевірили шість людей: чотири підозри не підтвердилися, один результат є  позитивним, ще один – досліджують.

Читайте також: Перукарням і кав’ярням приготуватися до відкриття: документ МОЗ майже готовий

 

Коментарі
05 Травня 2020, 01:03
Доброго вечора! <br/>У цій статі редакцією було порушено ряд законів:<br/>Відповідно до ст. 68 Конституції України кожен зобов’язаний неухильно дотримувати Конституції та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань відповідає обов’язок не поширювати про особу недостовірну інформацію та таку, що ганьбить її гідність, честь чи ділову репутацію.<br/>У зв’язку з цим ст. 32 Конституції України передбачено судовий захист права спростовувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім’ї.<br/>Згідно до п. 15 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи» (надалі — Постанова) недостовірною вважається інформація, яка не відповідає дійсності або викладена неправдиво, тобто містить відомості про події та явища, яких не існувало взагалі або які існували, але відомості про них не відповідають дійсності (неповні або перекручені).<br/><br/>ГАНЬБА журналістам, які на перевіряють інформацію,а пишуть аби писати!!
05 Травня 2020, 12:30
Де саме ви побачили &amp;quot;недостовірну&amp;quot; інформацію? Персональні дані пацієнтки - не розголошені. Дякуємо, що читаєте.
05 Травня 2020, 20:17
Доброго дня!<br/>'Шановна' редакція!<br/>Ви спочатку самі перевірте інформацію, яку Ви написали зі слів і дізнаєтеся чому вона 'недостовірна'!?<br/>Це ви мали зробити перш ніж друкувати цю статтю!
05 Травня 2020, 21:07
Ти з дуба рухнув? Ти тут щось нове почитав? Все село з першого дня знає хто захворів і де
06 Травня 2020, 01:08
Дуби попиляли, немає з чого падати. &amp;quot;Х&amp;quot; показала дуже глибокі познання в Конституції України та постанов пленумів. Конституції України Стаття 68. &amp;quot;Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.&amp;quot; (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254к/96-вр) ВСЕ. БІЛЬШЕ НІ СЛОВА. <br/>адків, передбачених Конституцією України.<br/><br/>{Офіційне тлумачення положення частини першої статті 32 див. в Рішенні Конституційного Суду № 2-рп/2012 від 20.01.2012}<br/>. В аспекті конституційного подання положення частин першої, другої статті 32, частин другої, третьої статті 34 Конституції України слід розуміти так:<br/>- інформацією про особисте та сімейне життя особи є будь-які відомості та/або дані про відносини немайнового та майнового характеру, обставини, події, стосунки тощо, пов’язані з особою та членами її сім’ї, за винятком передбаченої законами інформації, що стосується здійснення особою, яка займає посаду, пов’язану з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, посадових або службових повноважень. Така інформація про особу є конфіденційною;<br/><br/>- збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди державою, органами місцевого самоврядування, юридичними або фізичними особами є втручанням в її особисте та сімейне життя. Таке втручання допускається винятково у випадках, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.<br/>Якщо цитуєте Конституцію, то цитуйте, а не розповідайте своїми словами. Свої дописи до Конституції??<br/><br/>Далі - в чому посилання і ганьба??? Чи це заява в суд?? Визначитися треба.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024