З 11 травня в Україні запрацюють перукарні, салони краси та магазини

02 Травня 2020, 11:30
Фото ілюстративне 708
Фото ілюстративне

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що 11 травня карантин в Україні буде пом’якшено і свої двері для відвідувачів відчинять перукарні, салони краси та магазини.

Про це повідомляє ТСН.

«Ми плануємо вже від 11 числа пом’якшувати наш карантин. Відкривати і парки, і лісові зони, і перукарні, салони, і невеличкі магазини з дотриманням певних санітарних норм. Але все це робиться виключно, аналізуючи ситуацію у спілкування з епідеміологами і фахівцями, які чітко можуть дати пораду, як саме це треба робити, що не було ніяких спалахів», – заявив очільник МОЗ.

Він також додав, що наразі ситуація в Україні з поширенням коронавірусу контрольована і ніхто не збирається тримати людей на карантині, якщо у цьому не буде потреби.

«У нас немає того, що відбувається в Іспанії, Італії, Франції, Великій Британії. У нас не помирає така кількість людей і такий відсоток людей. Наша система охорони здоров’я не має пікових навантажень і всім вчасно надається медична допомога. Мені здається, це  головне і те, що ми втримали ситуацію. Вона повністю контрольована. Повірте мені, ніхто не збирається тримати людей на карантині і продовжувати карантинні заходи, якщо у цьому не буде потреби», – наголосив Степанов.

Читайте також:  На Ківерцівщині  – 3 нові випадки інфікування коронавірусом

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39